Tehnologie modernă (3)


Sursă foto: futurezone.at
Cine nu şi-a dorit să nu se mai certe cu rudele în ceea ce priveşte postul pe care să-l urmărească la tv? Ei bine, sud-coreenii de la Samsung s-au gândit la acest lucru şi au inventat un televizor la care două persoane pot urmări programe diferite simultan.
Grupul sud-coreean Samsung a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2013 în Las Vegas un televizor de 55 de inci (140 de centimetri) la care două persoane pot privi în acelaşi timp programe diferite pe acelaşi ecran.
Televizorul a fost botezat F9500 şi are tehnologie OLED. Acesta este primul televizor din lume cu funcţia Multi View, care permite vizionarea pe acelaşi ecran de conţinut Full-HD diferit de către două persoane, cu sunet şi comenzi aferente. Această funcţie este disponibilă cu ajutorul ochelarilor 3D speciali ai Samsung, care dispun de difuzoare stereo încorporate.
Deşi oficialii Samsung nu au spus cât va costa, specialiştii estimează că televizorul-minune va avea un preţ de pornire de aproximativ 10.000 de euro. [via]