Adevarul despre bauturile carbogazoase


Un studiu efectuat de Prof. Dr. Carlos Alexandre Fett de la Universitatea de Stat Matto Grosso, Brazilia a dezvăluit adevărul socant despre efectele pe care le au băuturile carbogazoase asupra organismului uman. Aflaţi ce se întâmplă în interiorul corpului în urmatoarele 60 de minute de cand ati consumat aceste bauturi.
După doar zece minute, 10 lingurite de zahar sunt transformate, reprezentand 100% din doza zilnică recomandată. Starea de voma este inhibata de acidul fosforic prezent in compozitia bauturii.
După douăzeci de minute, nivelul de zahăr din sânge creste, forţând eliberarea de insulină. Ficatul raspunde prin transformarea întreagii cantitati de zahăr pe care o primeşte în grăsime.
După patruzeci minute, cofeina este absorbita complet. Pupilele se dilata, tensiunea arteriala
creste, ficatul raspunde prin pomparea a mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt acum blocati, inlaturand somnolenţa şi oferindu-vă energie.
După 45 de minute, organismul creşte producţia de dopamină, stimuland centrele de placere. Acest proces se obtine, de exemplu si prin consumul de heroină.
Dupa 50 de minute, acidul fosforic se leagă de calciu, magneziu si zinc la nivelul intestinului,
ducand la cresterea metabolismului. Dozele mari de zahăr şi îndulcitori artificiali, duc de asemenea, la creşterea eliminarii de calciu prin urina, reprezentand una dintre cauzele care duc la aparitia osteoporozei.
La o ora dupa consum, proprietatile diuretice ale cofeinei isi fac efectul. Prin urina sunt eliberate cantitati de calciu, magneziu şi zinc necesare sistemului osos. Vei elimina tot ceea ce contine bautura dar si alte elemente esentiale de care corpul tau are nevoie. Nu intamplator Presedintele Vargas a interzis Cola in Brazilia.

Sursa: piatza.net
Sursa foto: botosani.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu