La zi | 1 Iunie - Ziua copilului


1 Iunie, ziua internationala a copilului, este una dintre multele zile dedicate celor mici. Incepand din 1925, Ziua internationala a copilului se serbeaza in 25 de tari. Eu vad ziua copiilor astfel: multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucarii, dulciuri, hainute noi, jocuri si distractii in parcuri, prieteni noi, generozitate, dragoste, inocenta, puritate, duiosie, pictura, dansuri, plimbari, desene pe asfalt, filme, urari, felicitari si lista ar putea continua, insa ne vedem nevoiti sa privim cu realism situatia grea a copiilor din tara noastra, cauzata in principal de saracia extrema a populatiei.

Sarbatorirea cu fast a zilei de 1 Iunie, nu rezolva aceasta problema. Guvernantii, conducatorii tarii trebuie sa demonstreze ca sunt interesati cu adevarat in rezolvarea acestei situatii grele a majoritatii copiilor din Romania, prin luarea de masuri eficiente, care sa duca la eliminarea rapida a saraciei. Dar guvernantii nu sunt in stare sa scoata TARA din criza, nu sa le mai cerem si o astfel de masura.
Lasam problemele deoparte si uram un sincer "La multi ani!" tuturor copiilor, fie ei saraci sau bogati, romani sau de alta nationalitate sau chiar si celor care au depasit varsta de 18 ani.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu