Despre războiul din Siria. TU ce alegi?


Facem în felul următor. TU eşti personajul principal. TU trăieşti în localitatea X din ţara Y alături de alţi 50000 de oameni. Dintotdeauna în localitatea X şi în restul ţării au fost dispute politice. Într-o zi ca oricare alta, zbuciumată, imposibilă, deprimantă, aleşii ţării îţi atacă localitatea în care locuieşti cu arme chimice. În urma acestui atac tu pierzi: 2 părinţi, 4 bunici, un frate, o soră, cel mai bun prieten, 20 de alţi prieteni, 100 de vecini, 1500 de cunoştinţe şi alţi 30000 de locuitori ai localităţii X, localitate în care ai crescut o viaţă întreagă şi în care aveai de gând să mai trăieşti pentru ani buni. Practic ai pierdut tot. Nu mai ai pentru ce trăi şi îţi blestemi zilele că te afli printre supravieţuitori.

Buuun. Acum vine partea a doua. O altă ţară, mult mai dezvoltată ca a ta, atât pe plan militar cât şi din punct de vedere al speranţei de viaţă, se autosesizează şi este pe cale să declare război conducerii ţării tale. Pentru tine asta este cea mai bună veste. Practic atât ţi-a mai rămas, să fie pedepsiţi cei care au organizat de bună voie şi nesiliţi de nimeni acel masacru în care TU ai pierdut tot.

Dar, afli cu stupoare că sunt alte zeci de ţări care se împotrivesc acestui război pe motivul izbucnirii unui al treilea război mondial. Şi uite aşa rămâi singur, deprimat şi te gândeşti la ce urmează. Te gândeşti că ucigaşii sunt liberi şi nu-i trage nimeni la răspundere. Te gândeşti că aproape 35000 de suflete au murit în zadar. Te gândeşti că nu mai există pic de umanitate în lumea asta. Şi nu eşti singurul..

Acum, dacă s-ar face un sondaj, TU ce ai alege? Susţii Statele Unite ale Americii care după spusele unora "se bagă peste tot", sau susţii celelalte ţări şi îi laşi liberi pe criminali?