A fost lansat Mozilla Firefox 14


În urmă cu aproximativ o lună, al doilea cel mai utilizat browser web şi-a anunţat utilizatorii că un nou update foarte important este disponibil. Vorbim despre versiunea cu numărul 14 a browser-ului Firefox, browser ce a fost cândva (înainte să fie lansat Google Chrome) cel mai folosit şi rapid totodată. După ce Google şi-a băgat coada şi a lansat celebrul Chrome, Firefox a întâmpinat probleme grave de funcţionalitate, securitate şi popularitate. Se pare că odată cu această versiune, a 14-a, browser-ul se laudă cu numeroase îmbunătăţiri la capitolul securitate, dar şi câteva funcţii noi.
Pe lângă modulul integrat pentru afişarea documentelor în format PDF şi opţiunea de tip Click-to-Play prin care se permite blocarea încărcării automate a plugin-urilor din paginile vizitate (opţiune prezentă în Chrome de când s-a lansat, dacă reţin bine), Firefox oferă acum suport pentru auto-completarea adreselor pe măsură ce se tastează (în bara de adrese), exact ca motorul de căutare Google. 
Per total, Firefox 14 este un update semnificativ pentru Mozilla, ce aduce progrese notabile la capitolul securitate şi funcţionalitate. De cealaltă parte, la capitolul popularitate, mai este de lucru. Trebuie să vină cu ceva nou şi inovator pentru a le lua faţa celor de la Chrome.