Google şi Jocurile Olimpice

[Update 12 August]
Ca în fiecare zi de la începutul Jocurilor Olimpice de la Londra, Google celebrează fiecare eveniment din cadrul competițiilor. Astăzi, în ultima zi , motorul de căutare are un logo foarte colorat, în care sunt reprezentaţi sportivi la mai multe discipline olimpice, pe un teren de sport verde, pentru a marca închiderea.
Sportivii au costumaţia, unii şi obiectele specifice sporturilor pe care le practică şi par să defileze pe teren luându-şi la revedere. Literele din numele motorului de căutare Google sunt împrăştiate pe "teren", fiind purtate de unii sportivi.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de vară, desfăşurate la Londra din 27 iulie, va avea loc duminică seară, pe durata a trei ore, pe scenă fiind aşteptate numeroase vedete pop britanice, ca Spice Girls şi George Michael, dar şi mii de voluntari, anunţându-se un show grandios ca şi deschiderea evenimentului sportiv.

[Update 11 August]
Gimnastica ritmică este sportul promovat de Google în a 16-a zi a Jocurilor Olimpice 2012, găzduite de Londra. Google Doodle-ul din penultima zi a Jocurilor Olimpice de la Londra prezintă o sportivă evoluând la panglică, la proba de gimnastică ritmică.
Aceasta este singura disciplină a gimnasticii exclusiv feminină şi totodată una din cele două probe olimpice rezervate numai sportivelor, cealaltă fiind înotul sincron.

[Update 10 August]
Google promovează, astăzi, fotbalul de la Jocurile Olimpice, printr-un nou logo interactiv, în care utilizatorul este portar şi trebuie să apere cât mai multe şuturi spre poartă.
Portarul se activează cu ajutorul mouse-ului sau cu spacebar-ul şi săgeţilor ”stânga”- ”dreapta”. Astăzi, la Londra, de la 21.45 este programat meciul de fotbal masculin dintre Coreea de Sud-Japonia.
[Update 9 August]
Google celebrează, așa cum ne-a obișnuit de la începutul Jocurilor Olimpice de la Londra, o nouă probă ce se desfășoară la Londra: canoe-slalom. Proba de canoe-slalom de la Jocurile Olimpice 2012 Londra este celebrată de Google printr-un logo special cu un joculeț vesel. Utilizatorul trebuie să ghideze o canoe prin mai multe porţi, către linia de sosire, iar acest lucru este posibil cu jutorul tasteleor de stânga/dreapta sau sus/jos.
[Update 8 August]
Motorul de căutare online Google promovează astăzi baschetul la Jocurile Olimpice (JO), printr-un nou logo interactiv, cu care utilizatorul poate simula aruncarea la coş.
Jucătorul de baschet prezentat în logoul Google de miercuri are la dispoziţie mai multe mingi, dar numai 24 de secunde - timpul maxim permis de posesie a mingii de o echipă pentru a înscrie o dată. Utilizatorul poate simula aruncarea, cu ajutorul tastei space, şi pentru fiecare minge dată la coş primeşte două puncte.
[Update 7 August]
Google și-a schimbat marți logo-ul, pentru a promova proba de atletism garduri. Spre deosebire de celelalte zile, sportivul putând fi pus în mişcare şi sărind peste obstacole la comanda din tastatură a utilizatorului, iar la final este afişat şi timpul obţinut.
Probele de atletism garduri de la Jocurile Olimpice sunt: 110 metri masculin, 100 de metri feminin şi 400 de metri masculin şi feminin.

[Update 6 August]
Astăzi, motorul de căutare celebrează "aruncarea suliţei". Aruncarea suliței este o disciplină sportivă din cadrul atletismului, iar această probă va avea loc în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, în perioada 7-9 august 2012.
Recorduri pentru aruncare suliţiei deţin Barbora Spotakova, din Republica Cehă. Sportiva a aruncat la o distanţă de 72.28 m, la Jocurile Olimpice din 2008, iar în 2004, Osleidys Menendez, dn Cuba, a aruncat 71,53 metri.

[Update 5 August]
Cel mai mare motor de căutare din lume și-a schimbat azi logo-ul pentru a celebra proba de "Înot Sincron" de la Jocurile Olimpice de la Londra. În logo-ul pregătit de Google, literele "plutesc" pe apă, iar primul "O" a fost înlocuit cu opt sportive care concurează la "Înot Sincron".
Probele sportive de "Înot Sincron" la Jocurile Olimpice de vară din 2012 se vor desfășura în perioada 5-10 august 2012 la Centrul Acvatic din Londra.
[Update 4 August]
Google sărbătorește astăzi, cu un logo special, săritura cu prăjina la Jocurile Olimpice de la Londra.
Săritura cu prăjina, probă olimpică încă din 1896, de la prima ediție modernă a Jocurilor Olimpice, este celebrată de către Google printr-un logo special. Acesta înfățișează o atletă în aer, care trece cu succes peste ștachetă care se află la aproape 5 metri înălțime
Săritura cu prăjina este una dintre cele mai spectaculoase probe de la atletism de la JO și va debuta azi la competiția de la Londra.
[Update 3 August]
Logoul Google dedicat probei de aruncare cu greutatea prezintă un sportiv care se pregăteşte să arunce bila.
Jocurile Olimpice de Vară de la Londra s-au deschis pe 27 iulie şi se desfăşoară până pe 12 august. Vineri, 3 august, au loc atât calificările pentru proba de aruncarea a greutății, cât şi finala la proba masculină, în competiţie fiind înscrişi 41 de atleţi, iar proba feminină are loc luni, fiind înscrise 33 de concurente, ambele evenimente desfăşurându-se pe Stadionul Olimpic.

[Update 2 August]
În cea de-a șasea zi a jocurilor olimpice Google a ținut să celebreze tenisul de masă, printr-un doodle special. Tenisul de masă este un sport care a intrat în competițiile Jocurilor Olimpice de la Londra, pentru prima dată în 1988, la Seul. La ediția de anul acesta de la Londra participă 173 de sportivi, 86 de bărbaţi şi 87 de femei, în patru probe diferite: competiţiile individuale la bărbaţi şi femei, respectiv competiţiile pe echipe la bărbaţi şi femei.
Nici românii nu au lipsit de la această competiție. Adrian Crişan a înregistrat o victorie în meciul împotriva germanului Timo Boll, producând o imensă surpriză.
[Update 1 August]
În graficul dedicat probei de hochei pe iarbă, o jucătoare ține locul literelor „O" şi „G", în cinstea începerii acestui concurs, duminică, 29 iulie.
Spre deosebire de proba de hochei pe gheață, hocheiul pe iarbă, nu este un sport prea popular în România, însă la nivel mondial este al doilea cel mai jucat sport de echipă, fiind practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei, în 130 de ţări din întreaga lume.



[Update 31 Iulie]
"Londra 2012 Gimnastică artistică masculina proba de inele" este titlul logoului Google de marţi, 31 iulie 2012 pentru cel de-al cincilea Google Doodle de la Jocurile Olimpice Londra 2012.
Competiţia de gimnastică artistică de la Londra 2012 are loc între 28 iulie 2012 şi 6 august 2012.
Termenul "gimnastică artistică" a fost folosit pentru prima dată în secolul al XIX-lea, iar competiţia individuală masculină pe aparate a apărut la Paris, la Jocurile Olimpice din 1924. Inelele constituie unul dintre aparatele de gimnastică, folosit în mod tradițional doar în proba masculină, din cauza cerințelor de rezistență extremă a părții superioare a corpului. Atletul se balansează ținându-se de două inele, care atârnă la o înălțime de 2,75 metri de covor. Sportivii au nevoie de forță pentru a executa mișcările.


[Update 30 Iulie]
Probele de scrimă la Jocurile Olimpice din 2012 se desfăşoară în perioada 28 iulie - 5 august, la Centrul ExCeL din Londra.
Acest sport olimpic prezintă 10 probe: spadă individual, floretă individual, floretă pe echipe, sabie individual şi sabie pe echipe, la categoriile masculin şi feminin.
Scrima este unul dintre cele cinci sporturi incluse în JO moderne încă de la debut, la Atena, în 1896, alături de atletism, nataţie, ciclism şi gimnastică.


[Update 29 Iulie]
Logo-ul de pe pagina de start Google prezintă o sportivă pregătindu-se să sară în apă, într-un bazin pe fundul căruia apare scris numele motorului de căutare american.
Duminică are loc proba de sincron feminin, platforma de 3 metri, din categoria săriturilor în apă, la Aquatics Centre, de la ora 17.00.
Pe parcursul Jocurilor Olimpice vor fi 8 probe de sărituri în apă, în cadrul cărora vor concura 136 de sportivi: - 3 metri trambulină, 3 metri trambulină sincron, 10 metri platformă, 10 metri platformă sincron, la secţiunile masculin şi feminin.


[Update 28 Iulie]
Se pare că Google îşi va schimba logo-ul în fiecare zi timp de două săptămâni, până la finalul Jocurilor Olimpice. Astăzi logo-ul semnifică proba de Tir cu Arcul.
Google şi-a schimbat astăzi logo-ul pentru a marca începerea Jocurilor Olimpice 2012, care au loc la Londra. Literele care formează logoul Google sunt însoţite de câte un desen ce reprezintă un sportiv: un fotbalist, o înotătoare, un atlet, un practicant de tir cu arcul şi o scrimeră. Alături de aceştia se află o minge de baschet şi una de fotbal.
Cea de-a treia ediţie de la Londra a Jocurilor Olimpice începe vineri, iar din 27 iulie până la 12 august, capitala britanică va fi prima care realizează tripla olimpică: în 1908 şi 1948 a găzduit deja două ediţii ale JO din era modernă. Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi. [via]