Turul ciclist al României - Ediţia 2012

Cunoscut ca şi "Mica Buclă", turul ciclist al României a avut startul în acest an tot la Constanţa însă la o altă dată, 2 iunie. Ediţia curentă este a-49-a, fiind până în prezent una dintre cele mai spectaculoase şi în acelaşi timp diferită, capitala României nefiind inclusă în traseu.
Prima zi a cuprins un prolog, contratimp individual desfăşurat în staţiunea Mamaia, şi o etapă de şosea pe ruta  Giurgeni – Galaţi. Grecul Ioannis Tamouridis a câştigat contratimpul şi a încheiat al treilea la Galaţi, rezultate graţie cărora a îmbrăcat tricoul galben de lider în clasamentul general.
După etapa a-2-a, etapă desfăşurată astăzi, nu s-a produs nici o modificare. Mâine, în etapa a-3-a, caravana va pleca din Iaşi, finish-ul fiind stabilit în Botoşani, în faţa Primăriei, în jur de ora 17.

Următoarele etape:
5 Iunie - Siret - Suceava (Etapa 4)
6 Iunie - Poiana Largului - Târgu Mureş (Etapa 5)
7 Iunie - Agnita - Râmnicu Vâlcea (Etapa 6)
8 Iunie - Râmnicu Vâlcea - Rânca (Etapa 7)
9 Iunie - Salonţa - Marghita (Etapa 8)

Ce mă deranjează pe mine şi probabil şi pe alţii este acel salt de la o etapă la alta în care cicliştii nu pedalează, ci sunt transportaţi până în localitatea unde va avea loc următorul start, cu maşinile. De ce oare s-a recurs la această metodă?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu