Alcoolicii vor plati costurile spitalizarii?


In aceasta perioada de criza prin care trece Romania se propun si se aproba din ce in ce mai multe legi care mai de care mai ciudate si mai secretoase, aplicate in asa fel incat sa "suga" populatia de bani. Printre acestea apar insa si legi care sunt gandite cu cap, datorita lor economisindu-se o suma maricica de bani. Ultima astfel de lege a fost propusa de Tudor Ciuhodaru si spune ca cei care vor ajunge la urgenta intoxicati cu alcool vor plati costurile spitalizarii. La ora actuala legea a fost aprobata de Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor, urmand ca in viitorul apropiat sa fie dezbatuta de plenul Camerei Deputatilor.
"Ponderea pacienţilor care ajung în serviciile de urgenţă în urma excesului etanolic este din ce în ce mai mare. Doar în Spitalul din Iaşi, într-un an, se tratează o mie de pacienţi la primire urgenţe, iar dacă înmulţim cu cele 50 de unităţi de primire urgenţe de la nivel naţional, o să vedem care este ponderea acestor pacienţi. Din păcate, în vremuri de criză, lucrurile nu stau roz în sănătate, iar resursele limitate pe care le avem şi vorbesc atât de cele materiale, cât şi de cele de personal, ar putea fi folosite uneori mai cu folos atunci când vorbim de proteza unui bătrân sau proteza valvulară a unui copil", a explicat Ciuhodaru, initiatorul acestui proiect de lege.
Pentru o zi de spitalizare a unei persoane intoxicate cu alcool se deconteaza cam 570 de lei, iar pentru un pacient internat in regim de internare continua, 1500 de lei. Daca la conducerea Romaniei ar fi niste persoane cu cap, criza ar fi pe sfarsite, insa nea Boc si cu Base vor ca resursele financiare ale tarii sa revina la "debitul" normal prin marirea taxelor, scaderea salariilor, marirea impozitelor, scaderea ajutorului social si multe altele. Asadar, revin la ideea ca Romania ar iesi in criza in curand daca ar fi niste oameni destepti care sa o scoata din asa ceva. Dovada? Aceasta lege. Deci, se poate!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu