Cum scapi de sforait?


Sunt cateva plante care te ajuta sa scapi de sforait. Acestea sunt: mugurii de pin, cimbrisorul, musetelul si busuiocul.

Mugurii de pin au proprietati antiseptice, antiinflamatorii si expectorante. In combaterea sforaitului se foloseste siropul de muguri de pin, dar si ceaiul.
Siropul se  prepara din 100 g de muguri maruntiti peste care se toarna 100 ml alcool. Acest amestec se lasa la macerat de seara pana  dimineata, cand se opareste maceratul cu 1 litru de apa clocotita. Se mai lasa apoi la macerat inca 6 ore dupa care se strecoara. Se adauga zaharul, astfel incat sa fie cate 200 g zahar pentru fiecare 100 ml de solutie. Se fierbe la foc mic pentru a se dizolva zaharul. Se iau in fiecare zi cate 3 lingurite de sirop si pentru ca rezultatul sa fie cel scontat, seara, inainte de culcare fa o inhalatie cu ceaiul de muguri de pin.
Musetelul are proprietati calmante si este recomandat in problemele de sforait. Se foloseste sub forma de infuzie. Aceasta se prepara astfel: se pun intr-un vas 2 linguri de flori peste care torni o cana de apa clocotita. Lasa-le 15 minute la infuzat, dupa care inhaleaza aburii ceaiului. E recomandat sa faci inhalatii 10 minute in fiecare seara.

Busuiocul
are efecte benefice in tratarea insomniilor, a racelilor, gripelor si a problemelor respiratorii. Pentru problema sforaitului se foloseste ceaiul concentrat de busuioc. Acesta se prepara dintr-un pumn de planta uscata si maruntita in 250 ml apa rece, care se fierbe 10 minute, se infuzeaza inca 5 minute, dupa care se strecoara si se bea. Sunt recomandate 2 cani de ceai pe zi dintre care una seara inainte de culcare.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa text: tipspedia.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu