Utilizatorii de Strong DC si DC++ in vizorul politiei

AIMR a mai precizat că inspectorii urmăresc permanent informaţia postată prin hub-urile DC++ de utilizatorii români, fapt care a făcut posibilă şi strângerea unor date statistice. Media înregistrată pe hub-urile DC++ în România a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu vârfuri de peste 100.000 de utilizatori activi în orele serii şi la sfârşit de săptămână. Cantitatea totală de informaţie pusă pe hub-urile româneşti la ora 17.00, într-o zi de luni, a depăşit echivalentul a peste patru miliarde de piese muzicale în format mp3. Un utilizator accesează în medie trei hub-uri concomitent într-o sesiune de conectare. Accesarea majorităţilor hub-urilor implică obligatoriu punerea la dispoziţie de informaţie de către utilizator, iar peste 90% din informaţia pusă de utilizatori este protejată de copyright, fie ea muzică, film, soft sau jocuri. Potrivit AIMR, monitorizările on line realizate au un caracter permanent, iar dosarele cu probe contra utilizatorilor care încalcă legea sunt trimise lunar poliţiei. Potrivit legii, cei care sunt depistaţi punând la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare a operelor fără consimţământul titularilor de drepturi, riscă pedepse cu închisoarea de la unu la patru ani sau o amendă. Sursa: gds.ro
Era si de asteptat sa se recurga la asemenea mijloace de depistare a micilor pirati de pe piata internauta. Sunt zvonuri ca si utilizatorii de torrente sunt vanati de AIMR insa in cazul acestora posibilitatea ca sa se stranga probe impotriva lor este aproape nula. Pentru a fi siguri ca nu vor fi depistati, utilizatorii de torrente trebuie sa isi cripteze traficul. Criptarea se face din clientul de .torrent folosit, majoritatea oferind aceasta optiune. De exemplu in uTorrent duce-ti-va la Options -> Preferences -> BitTorrent -> Protocol Encryption -> Outgoing si dati “Enabled” si debifati casuta din dreapta unde scrie “Allow incoming legacy connections”.
Un articol foarte interesant am gasit pe capital.ro, unde vi se raspunde la o serie de intrebari legate de acest subiect. Articolul este acesta.
Asadar, pe viitor fiti putin mai prudenti cu pirateria. Nu condamn pe nimeni si nu fac referinta la nici o persoana datorita faptului ca sunt mai mult ca sigur ca 99% din utilizatorii de calculatoare au vreaun soft, film, serial, muzica, joc luat ilegal de pe internet. Pe curand!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu