Interesant | Stadioanele Campionatului Mondial de Fotbal 2010

Cam tarziu pentru un articol pe aceasta tema insa chiar daca au trecut 4 zile de la startul campionatului nu puteti spune ca nu ati vrea sa aflati cateva informatii si sa vedeti cateva imagini cu stadioanele pe care calca cele mai bune echipe de fotbal ale lumii. In total sunt 10 stadioane care au indeplinit conditiile necesare pentru a putea gazdui meciurile acestui campionat. Ordinea este aleatorie, la fiecare stadion va voi oferi doua imagini si o mica informatie. Let's do it!

1. Soccer City Stadium, Johannesburg. Un stadion special pentru fotbal, Soccer City este in prezent cel mai mare stadion din Africa, cu o capacitate de 94700 de locuri. Cele mai multe dintre evenimentele din fotbal din Africa de Sud sunt tinute pe acest stadion, un punct forte fiind si locatia acestuia.


2. Moses Mabhida Stadium, Durban. Situat in orasul Durban, stadionul a fost numit Moses Mabhiba dupa un fost secretar general al Partidului Comunist din Africa de Sud. Dispune de 70000 de locuri folosite in timpul Campionatului Mondial de Fotbal, si 54000 folosite in restul evenimentelor. Acest stadion mai dispune si de un circuit stradat folosit pentru Cupa Mondiala A1GP de Motorsport.



3. Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg. Gazduieste evenimente din fotbal, rugby si atletism, si este localizat undeva pe langa Rustenburt intr-un oras numit Phokeng. La fel ca stadionul Moses Mabhiba, locurile acestuia au fost suplimentate special pentru campionatul de anul acesta, numarul lor ajungand la 44530.



4. Peter Mokaba Stadium, Polokwane. A fost numit dupa Petru Mokaba, un fost lider al Ligii Tineretului ANC. Stadionul este unul dintre cele cinci stadioane noi care au fost construite pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2010. Capacitatea acestuia este de 46000 de locuri. 


5. Free State Stadium, Bloemfontein. Este un stadion din Bloemfontein, Africa de Sud, folosit pentru rugby, precum si pentru fotbal. A fost construit initial în 1995, pentru Cupa Mondiala de Rugby.


6. Mbombela Stadium, Nelspruit. Dupa parerea mea acest stadion arata cel mai bine. Numarul de locuri este cam slabut, adica  43500, insa il vom putea admira in timpul meciurilor care se vor juca pe el. 

7. Loftus Versfeld Stadium, Pretoria. Este un stadion de sport situat în Pretoria, Africa de Sud. Stadionul are o capacitate de 51762 de locuri. Recent a gazduit finala Cupei 2009 Currie.



8.Ellis Park Stadium, Johannesburg. A gazduit finala Cupei Mondiale de Rugby din 1995, care a fost castigata de echipa nationala a tarii, Springboks. A fost cel mai mare stadion al tarii si cel mai modern pana a fost construit Soccer City. Astazi, stadionul gazduieste atat fotbal cat si rugby.


9. Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth. Este un stadion de 48000 locuri in Port Elizabeth. Stadionul Nelson Mandela Bay a fost construit pe malul lacului North End, in inima orasului. Este unul din cele trei stadioane de coasta construite pentru acest campionat. Acesta gazduieste periodic fotbal la scara larga şi meciuri de rugby. Stadionul a fost de asemenea folosit ca un spatiu pentru concerte.


10. Green Point Stadium, Cape Town. Este un stadion construit recent pentru Campionatul Mondial de Fotbal. In stadiul de planificare a fost cunoscut sub numele de Green Point Stadium, care a fost numele stadionului anterior pe locul caruia a fost construit acesta din prezent. Are o capacitate de 69070 de locuri si este înconjurat de un parc urban de 60 hectare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu