Util | Inventii simple dar foarte utile

Exista numeroase inventii pe care le folosim zi de zi dar nu ne dam seama cat de importante sunt si ce ne-am fi facut fara ele. Va voi prezenta in cadrul acestui articol cinci inventii foarte simple insa cu o utilitate destul de mare.

1. Elasticul de cauciuc
Aceasta minunata inventie este inventia unui englez pe nume Stephen Perry, inventie realizata in anul 1845. Acesat a inventat elasticul folosind cauciuc vulcanizat. Cati dintre voi nu aveti nevoie de acest lucru? Foarte putini. Ei bine, din 1845 pana azi, elasticul a fost, este si va fi folosit foarte frecvent in diferite scopuri.






2. Agrafa pentru hartie
Alt lucru important pe care este practic imposibil sa nu il gasesti in vreun birou este agrafa pentru hartie. Aceasta agrafa a fost inventata ceva mai tarziu decat elasticul, si anume in 1890, de catre John Vaaler, un functionar norvegian. La momentul actual, aceste agrafe care sunt folosite in birouri si nu numai, sunt proiectate de americanul William Middlebrook, acest nou "design" fiind dat 9 ani mai tarziu, adica in 1899.


3. Paiele
Celebrele paie care ne ajuta sa bem anumite bauturi mai cu usurinta a fost inventat undeva prin 1888 de catre Marvin Stone. Inventia acestor paie a fost facuta dintr-o prostie, Marvin infasurand niste hartie in jurul unui creion, apoi lipindu-i marginile si la sfarsit scotand paiul de hartie de pe creion. Cum s-a ajuns la plastic nu stiu insa trebuie sa ii multumim pentru aceasta inventie asa de simpla dar foarte, chiar foarte utila.


4. Funia
Eu care ma gandeam ca bunicii nostrii care stau toata ziua cu fusul in mana si fac asa numita "lana" sunt inventatorii acestei funii, insa m-am cam inselat. Aceasta funie care este foarte folositoare a fost inventata, mai bine zis folosita pentru prima data de catre vechii egipteni. In ce an? Daca imi punea cineva aceasta intrebare, raspundeam cu 100-200 i.Hr. Dar, anul cu aproximatie a aparitiei acestei funii este 3500 i.Hr (normal). In prezent, aceasta funie este folosita pe scara larga in alpinism, constructii si, desigur, in stransul lucrurilor. Ei oare?


5. Sacosa
Si nu in ultimul rand, cea mai frecvent folosita inventie este 100% sacosa sau plasa sau punga cum vreti sa ii ziceti. Aceste sacose au fost inventate de Mr.Walter H. Deubner, proprietarul unui mic magazin alimentar din Minnesota, SUA. In termen de 3 ani de la inventarea acestei sacose, acest Walter a devenit milionar, castigand cateva milioane pe an pentru o lunga perioada de timp. Acum, a lasat mostenirea si faima urmasilor.
Trebuie sa ii multumim mai in prealabil acestui Walter pentru ca, daca nu era el aduceam cumparaturile in cap, ca indienii.


Cam astea au fost cele mai importante inventii, inventii simple dar foarte utile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu