Lecţie de viaţă

Nici nu ştiu cum să încep. Pur şi simplu am rămas fără cuvinte după ce am vizionat acest scurt-metraj intitulat Momentos. 7 minute ţine şi e de ajuns să te lase mască, cu ochii înlăcrimaţi şi plin de emoţii. Vi-l recomand cu încredere şi garantez că nu veţi regreta aceste 7 minute cât durează. Vizionare plăcută!



Turul ciclist al României 2013


Astăzi, 30 iunie 2013, ediţia a 50-a a Turului ciclist al României porneşte din nou la drum, startul iniţial fiind dat din localitatea bihoreană Marghita, pentru a doua oară cap de etapă în Mica Bucla, după ce anul trecut aici a fost punctul final al competiţiei.
Ediţia jubiliară a Turului ciclist al României va străbate un traseu cu o lungime totală de peste 1.000 km, împărţiţi în 6 etape şi un prolog, sosirea fiind prevăzută pentru sâmbătă, 6 Iulie la Bucureşti.

Iată etapele Micii Bucle de anul acesta:

• duminică, 30 iunie, etapa 1: contratimp pe echipe, la Marghita (15 km)
• luni, 1 iulie, etapa a 2-a: Marghita-Carei-Satu Mare-Baia Mare (168 km)
• marţi, 2 iulie, etapa a 3-a: Reghin-Sovata-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc (140 km)
• miercuri, 3 iulie, etapa a 4-a: Bicaz-Piatra Neamţ, Târgu Frumos-Botoşani (198 km)
• joi, 4 iulie, etapa a 5-a: Botoşani-Tg. Frumos-Iaşi-Vaslui (189 km)
• vineri, 5 iulie: etapa a 6-a: Vaslui-Bârlad-Tecuci-Galaţi (188 km)
• sâmbătă, 6 iulie: etapa a 7-a: Buzău-Urziceni-Bucureşti (134 km)


Cum arată logo-ul UEFA EURO 2016?


Următorul mare campionat european de fotbal va avea loc în Franţa în 2016, fiind ediţia cu numărul 15. Faţă de ediţiile precedente, turneul va fi extins de la 16 la 24 de echipe. Mai multe detalii despre desfăşurarea campionatului, regulament şi organizare găsiţi aici.
În urmă cu 2 zile a fost dezvăluit logo-ul oficial al UEFA EURO 2016, un logo ciudăţel la prima vedere însă destul de ok. Toată povestea o aflaţi urmărind filmuleţul de mai jos.


A State of Trance (ASOT) 619 - Live Tracklist


Show Name: A State of Trance
Host: Armin van Buuren
Radio Station: di.fm
Episode #: 619
Date: 27 June 2013 (20:00 CET)
New Song & Remixes by: Delerium, Dart Rayne, Skytech, Protoculture, Aly&Fila
Future Favorite: Aly & Fila feat. Susana - Without You
Tune of the Week: Dart Rayne & Yura Moonlight - Silhouette (Allen & Envy Remix)
My #619 Future Favorite: Shogun feat. Tania Zygar - Find Me (Original Mix)
ASOT Radio Classic: Midway - Amazon (Original Mix)

My Last Week Future Favorite: N/A

Full tracklist:
01. Alex M.O.R.P.H. Feat. Sue Mclaren - From The Universe With Love (Steve Brian Remix) []
02. Luke Bond feat. Stephey - Holding On (Original Mix) []
03. Shogun feat. Tania Zygar - Find Me (Original Mix) [My #619 Future Favorite] []
04. Armin van Buuren - Pulsar (Original Mix) []
05. Vast Vision - Shadow (Digital X Remix) []
06. The Blizzard ft Julie Thompson - Made For You (Gal Abutbul Remix) []
07. Almer - Things We Do (LTN Remix) []
08. Illuminor - Misplaced Me (Original Mix) []
09. Aneym & Nitrous Oxide - Believer (Extended Mix) []
10. Skytech - Clear Vision (Original Mix) []
11. Protoculture feat. Tricia McTeague - Burning Bridges []
12. Delerium feat. Stef Lang - Chrysalis Heart (Stereojackers vs Mark Loverush Remix) []
13. John O'Callaghan & Full Tilt feat. Karen Kelly - Breathe (Will Atkinson Remix) []
14. Orjan Nilsen - XIING (Original Mix) []
15. David Gravell - Bulldozer (Original Mix) []
16. Skytech -  The Other Side (Original Mix) [►]
17. Cosmic Gate - Crushed (Mark Sixma Remix) []
18. Beltek - Inhale (Original Mix) [►]
19. Darren Porter & Ferry Tayle - Neptune's Return (Original Mix) []
20. Alae Khaldi - Hope (Original Mix) []
21. Dart Rayne & Yura Moonlight - Silhouette (Allen & Envy Rmx) [Tune of the Week] []
22. Dreamy - Amanda (Original Mix) []
23. Roger Shah feat. JES & Brian Laruso - Higher Than The Sun (Aly & Fila Remix) []
24. Afternova - Tranquility (Original Mix) []
25. Running Man - Heavens Gate (Original Mix) []
26. Aly & Fila feat. Susana - Without You [Future Favorite] []
27. Kuffdam & Plant - Summer Dream 2013 (Thomas Datt Remix) []
28. Faruk Sabanci feat. Jaren - Discover (Photographer Remix) []
29. Midway - Amazon (Original Mix) [ASOT Radio Classic] []


Invazie de fluturi în Botoşani


După ce în anii precedenţi, în judeţ au fost semnalate invazii de omizi, lăcuste sau cărăbuşi, în acest an mulţi botoşăneni se plâng de numărul mare de fluturi.
De peste două săptămâni, în tot judeţul, dar mai mult în zonele împădurite şi în imediata apropiere a acestora, pot fi văzute roiuri de fluturi negri, cu pete albe. Agricultorii, în principal, sunt îngrijoraţi că acestea le-ar putea distruge culturile. Semnale de acest fel au ajuns şi la specialiştii din cadrul Direcţiei Judeţene de Agricultură (DJA).
Fluturii ar putea face parte din specia amata phegea, larg răspândită în zonele de sud ale Europei, dar şi în nordul Germaniei, Anatolia şi Caucaz. Fluturele adult nu dăunează agriculturii, însă larvele atacă plantele. [via]


Serial | Under the Dome (CBS/2013)


Vă era dor de un serial science-fiction? Oricare ar fi răspunsul, dacă sunteţi amatori de seriale tv şi vă plac şi cele science-fiction, atunci vă recomand "Under the Dome", un serial excepţional bazat pe nuvela cu acelaşi nume a celebrului Stephen King. Echipa ce se ocupă de serial este iarăşi una de excepţie incluzându-i pe Stephen King în persoană, tânărul american Brian K. Vaughan, Neal Baer, Jack Bender (a regizat episoade din Beverly Hills, Alias, Lost) şi Steven Spielberg, da, chiar el.
Premiera serialului a avut loc în urmă cu 2 zile pe CBS şi nu pe SyFy unde ne-am fi aşteptat, obţinând un punctaj de 72 de puncte din partea Metacritic (cu 7 puncte mai puţin decât sezonul 1 din Game of Thrones) ceea ce-l face un serial promiţător.
Povestea serialului stă în felul următor: populaţia unei localităţi este împărţită în 2 după ce oraşul este înconjurat de o barieră impenetrabilă. O parte este alcătuită din majoritatea locuitorilor şi sunt speriaţi, agitaţi şi problematici, iar cealaltă parte este formată dintr-un mic grup ce se ocupă cu pacea în localitatea cât şi cu aflarea de informaţii în legătură cu acea bariera ce-i înconjoară şi încercarea de a găsi o cale de ieşire.



26 Iunie 2013 - Zi de doliu naţional


După accidentul din Muntenegru în urma căruia au decedat 19 români, guvernul a aprobat astăzi ca ziua de mâine, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional. Aşadar, instituţiile publice au obligaţia să abordeze drapelul în bernă.


161 de ani de la naşterea lui Antoni Gaudi


Google sărbătoreşte astăzi, printr-un logo special, 161 de ani de la naşterea arhitectului catalan Antoni Gaudí, autorul unor clădiri celebre în lume, printre care se numără catedrala Sagrada Familia din Barcelona.
Antoni Placid Gaudí i Cornet s-a născut pe 25 iunie 1852, la Reus, în Catalonia, şi a devenit celebru pentru stilul său arhitectural unic. Deşi operele sale, concentrate mai ales în zona Barcelonei, au fost incluse în stilul Art Nouveau, Gaudi a reuşit să creeze un stil nou, original, inspirat din natură, cu clădiri cu elemente gotice, pline de fantezie. Gaudí a devenit unul dintre membrii mişcării Catalan Modernista, care a cunoscut perioada de vârf la sfârşitul secolului al 19-lea şi începutul secolului al 20-lea.
Gaudí a fost foarte influenţat de religia romano-catolică în creaţiile sale, iar din acest motiv a fost supranumit "arhitectul lui Dumnezeu". Admiratorii săi au cerut, de altfel, în mai multe rânduri Vaticanului să-l beatifice.
Logoul Google prezintă parcul Guell, interiorul de forma scoicii din Casa Mila, un balcon al Casei Battlo, un horn verde al Palau Guell şi soldaţi romani mascaţi care apar în arhitectura catedralei Sagrada Familia.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. [via]


JOBS - un film inspirat din viaţa celebrului Steve Jobs

După succesul avut de "The Social Network" în care povestea a fost inspirată din viaţa lui Mark Zuckerberg şi al lui Facebook, un alt studio, de această dată unul mai puţin cunoscut (Open Road Films) v-a lansa spre sfârşitul verii "JOBS", un film inspirat după cum spune şi numele din viaţa regretatului Steve Jobs, cofondatorul şi directorul general al firmei Apple.
"JOBS" este o dramă ce îi va avea în rolul principal pe Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas şi alţii. Data exactă de lansare este 16 August 2013. Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul oficial, mai jos având posibilitatea să urmăriţi trailerul lansat recent.


Africa - Tărâm primitiv

5 minute. Atât este nevoie pentru a-ţi schimba părerea despre Africa. 5 minute în care totul pare exact opusul a ceea ce credeai până acum. 5 minute în care mai, mai să verşi o lacrimă. 5 minute durează acest scurtmetraj care te lasă rece. "This is Africa" este numele lui şi îl puteţi urmări mai jos. Vizionare plăcută!


Iar s-au scumpit ţigările!


Nu ştiu ce boala fac ăştia cu accizele alea dar iar au scumpit ţigările. Nu cu mult, dar se simte. Noua majorare este de până la 30 de bani pe pachet, cei mai afectaţi fiind fumătorii de Dunhill, Lucky Strike şi alte ţigări mai de fiţe, acestea fiind cu 30 de bani mai scumpe. Kentul va fi mai scump cu 20 de bani, aşa ca să fie suma rotundă, iar Pall Mall, Winston şi familia, cu doar caţiva bani.
Ultima oară preţul a fost majorat pe 1 Aprilie, deci astăzi fiind a doua oară pe anul acesta. Stau şi mă întreb, oare o să dăm 20-30 de lei pe un pachet? O să ajungă acest viciu un lux?


SuperLuna - fenomen vizibil o singură dată pe an

Sursă foto: granmarea.blogspot.com
La fiecare 14 luni, satelitul natural al Terrei, intră în faza de lună plină doar că aflându-se la o distanţă mai mică de pământ ca de obicei. Acest fenomen astronomic poartă numele de SuperLuna şi va avea loc anul acesta pe 23 Iunie. Luna va apărea mai mare şi mai strălucitoare ca de obicei şi se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra din întregul an, adică 356.991 de kilometri.
Mai exact, acest fenomen astronomic constă în "suprapunerea fazei de lună plină sau lună nouă cu poziţia lunii la perigeul traiectoriei sale circumterestre".
Termenul de SuperLună a fost introdus în astronomie de către astronomul Richard Nolle în anul 1979 folosindu-se şi astăzi ca denumire pentru acest fenomen.
Următoarea SuperLună va putea fi văzută în luna august a anului viitor.