Filmele săptămânii (31 August - 7 Septembrie 2012)


The Flying Swords of Dragon Gate IMAX (Acţiune, Aventură)
Filmul are la bază legenda unui general din dinastia chineză Ming. Chow Wai On este un apărător al dreptăţii, un  fost comandant imperial care împreună cu un grup de rebeli luptă împotriva corupţilor ajunşi în fruntea imperiului. Imperiul este condus de eunuci care au cunoscut o puternică ascensiune la putere în acel moment. Puterea este concentrată în mâna unui singur om. Acesta prin guvernatorii săi are controlul deplin al statului. Funcţionarii oficialii cinstiţi sunt persecutaţi, înscenându-li-se diferite ilegalităţi sunt condamnaţi la moarte. Districtul de vest avea cea mai mare influenţă în Imperiu prin guvernatorul său și mai ales prin Yu Hua Tian şeful adjunct al districtului care era jumătate spirit, jumătate om şi poseda puteri supraomeneşti. Obiectivul lui Chow Wai On devine împiedicarea forţelor care îl slujesc pe Yu Hua Tian de a pune mâna pe o imensă comoară ascunsă undeva în deşert sub oceanul de nisip. Aproape toată acţiunea filmului se desfăsoară într-un han aflat în mijlocul deşertului. Aici agenții imperiali, un grup de barbari şi Chow Wai On aşteaptă relevarea locaţiei comorii care va avea loc odată cu declanşarea umei tornade imense de nisip. [Trailer]


Trailer | My Uncle Rafeal


Film: My Uncle Rafeal
Genul: Comedie, Familie
Studio: Slater Brothers Entertainment
Regizor: Marc Fusco
Actori: Missi Pyle, John Michael Higgins, Anthony Clark
Lansare film: 21 Septembrie 2012
Lansare trailer: 23 August 2012



E3 2012 | The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard


Bethesda este a treia companie producătoare de jocuri PC ce a fost prezentă la cel mai mare eveniment de acest gen, E3. Săptămânile trecute am aruncat o privire asupra a două titluri din cele 4 cu care producătorii s-au prezentat la eveniment, anume: The Elder Scrolls Online şi Dishonored, urmând ca astăzi să lăsăm deoparte addon-ul BFG pentru DOOM 3 şi să vorbim despre un alt addon, doar că pentru The Elder Scrolls V: Skyrim. Dawnguard este numele primului addon al celei de-a cincea părţi a celebrului The Elder Scrolls, ce ofera între 10 şi 20 de ore de gameplay, având două linii principale pentru poveste (Vampire Lord şi Dawnguard).

Cerinţe minime de sistem:
*Windows: XP/Vista/7
*Procesor: Dual Core 2.0GHz
*Memorie Ram: 2 GB RAM
*Spaţiu pe disc: 6 GB
*Video: Nvidia GeForce GTX 260
*DirectX: 9.0c



PS. Săptămâna viitoare trecem la un alt producător de jocuri PC prezent la E3: Bohemia Interactive.


142 ani de la naşterea Mariei Montessori



Google şi-a schimbat astăzi logoul pentru a sărbători 142 de ani de la nașterea Mariei Montessori, medic şi pedagog italian, care a pus la punct o metodă specială de educare a copiilor mici, ce îi poartă numele.
Logoul Google prezintă diverse simboluri populare în metoda de educare Montessori tradiţională: puzzle-uri, obiecte pentru pictat şi alte instrumente cu care se joacă copiii. Metoda Montessori este foarte importantă pentru dezvoltarea psihologică la vârste foarte mici.
Născută pe 31 august 1870, la Ancona, Maria Montessori a creat această metodă specială de educare a copiilor foarte tineri, înființând ulterior în lume numeroase școli care o aplicau - Școlile Montessori. [via]


Grupele Europa League 2012-2013

După ce ieri campioana României, CFR Cluj, şi-a aflat adversarele din grupele Champions League, astăzi a venit rândul singurei echipe româneşti rămase în Europa League, Steaua Bucureşti. Steaua s-a calificat în grupe eliminând echipa lituaniană FK Ekranas cu scorul de 5-0.
Tragerea la sorţi s-a încheiat în urmă cu câteva minute, Steaua fiind în grupa E, o grupă echilibrată zic eu, alături de Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde. Păreri?

Click pe imagine pentru o claritate mai bună!


A State of Trance (ASOT) 576 - Live Tracklist

După ce săptămâna trecută Armin ne-a prezentat doua preview-uri din compilaţia "Universal Religion Chapter 6", în episodul de astăzi, cu numărul 576, dj-ul va continua campania de prezentare cu încă câteva minute de pe noua compilaţie. Tot astăzi, Armin îl va avea invitat pe Marcus Schulz pentru a-şi prezenta noul album ce urmează a fi lansat în curând, album intitulat "Scream".
În plus, cum ne-am obişnuit episod de episod, nu vor lipsi piesele şi remixurile noi ale artiştilor muzicii trance. Aşadar, pe lângă Tune of the Week, Future Favorite şi clasicul săptămânii, îi vom mai auzi şi pe: Ferry Corsten, Tomas Heredia, Allen Watts, Paul van Dyk, Luke Terry, Simon Patterson.

My last week Future Favorite: Misja Helsloot feat. Fisher - Inspire

Tracklist:
01. Aruna - Save The Day (Myon & Shane 54 Summer Of Love Remix) []
02. Talla 2XLC & Surpresa - Silver (Jorn van Deynhoven Fixed) []
03. Tritonal feat. Cristina Soto - Still With Me (Stoneface & Terminal Remix) []
04. Faruk Sabanci - Elveda [URC6 Preview] [Future Favorite] []
05. Tomas Heredia - The Witch (Original Mix) [URC6 Preview] [►]
06. Dash Berlin feat. Band Of Horses - The Funeral [Tune of the Week] []
07. The Thrillseekers feat. Stine Grove - Everything (Wellenrausch Remix) []
08. Ferry Corsten feat. Betsie Larkin - Not Coming Down (Dash Berlin 4AM Remix) []
09. Armin van Buuren feat. Ana Criado - I'll Listen []
10. Markus Schulz feat. Seri - Love Rain Down On Me (4 Strings Remix) [My #576 FF] [►]
11. Markus Schulz & Mr. Pit - Push The Button [#Scream album] []
12. Markus Schulz & Elevation - Finish Line [#Scream album] []
13. Markus Schulz with Elevation & KhoMha - Triotonic [#Scream album] []
14. Simon Patterson - Always (Jordan Suckley Remix) []
15. Allen Watts - Split Seconds (Original Mix) [►]
16. Fady & Mina - Kepler 22 (Andrew Rayel Remix) []
17. Reiklavik & Iqcha - Without Words (Matt Bukovski Remix) []
18. Matt Bukovski - Retrospection (Original Mix) [URC6 Preview] []
19. Paul van Dyk feat. Plumb - I Don't Deserve You (Giuseppe Ottaviani Remix) []
20. James Dymond & Atlanta - Imperium [►]
21. Matt Davey - Believe In Me (Original Mix) [URC6 Preview] []
22. Onova - Shamanic B (Original Mix) []
23. Luke Terry - No Control (James Dymond Remix) [►]
24. Afterburn - Summer Sun [ASOT Classic] []


Grupele Champions League 2012-2013

În urmă cu câteva minute a avut loc tragerea la sorţi a componentelor grupelor celui mai important campionat  de fotbal pentru echipele de club, Champions League. CFR Cluj este singura echipă românească ce a reuşit calificarea eliminând pe FC Basel, campioana Elveţiei. Echipa antrenată de Andone a nimerit în grupa H, o grupă grea dar nu imposibilă. Vom juca deci cu Manchester United, Braga şi Galatasaray.
Grupa morţii cum a fost numită de prezentatori este D formată din Real Madrid, Manchester City, Dortmund şi Ajax. La polul opus, cea mai slabă, să zic aşa, grupă este cea a Barcelonei, Messi şi compania avându-i ca adversari pe Benfica, Spartak Moscova şi Celtic.

Acu vin şi eu cu întrebarea. Credeţi că ne vom califica mai departe, vom termina pe locul 3, loc ce ne va duce în Europa League sau vom fi codaşi, terminând pe ultimul loc?

Click pe imagine pentru o claritate mai bună!


Timelapse 5: Botoşani, România


Serial | The New Normal


În 2012 familiile vin în toate formele: mame singure / taţi singuri, părinţi adoptivi, părinţi + donator de spermă sau, în cazul de faţă, cuplu de homosexuali şi mamă surogat.
Bryan şi David sunt cuplul ideal din Beverly Hills, au aproape totul în viaţă în afară de un copil, iar în momentul în care încep să se împace cu ideea că acest lucru nu se va materializa, apare în viaţa lor Goldie.
Goldie este mama unei fetiţe de 8 ani, din ţărănimea Americii, şi vrea să facă tot posibilul să scape de bunica sa homofobă şi învechită în gândire şi să-şi înceapă viaţa în Los Angeles. Se înţelege cu băieţii şi este de acord ca pentru 35.000$ să fie mamă surogat. [via]


Televiziunea: NBC
Premieră: 11 Septembrie 2012
Genul: Comedie
Număr Episoade: 8
Actori: Andrew Rannells, Justin Bartha, Georgia King

Mai multe informaţii găsiţi AICI.



Instrucţiuni de utilizare a Yahoo Messenger


Pare un titlu bizar, aberant, însă nu e ceea ce pare. Vreau să clarific nişte lucruri pentru toţi cei care nu ştiu a folosi Yahoo Messenger în limita bunului simţ. Mi-aş dori aşadar să se respecte cât de cât, unele reguli foarte simple, ceea ce i-ar ajuta extrem de mult pe cei care ştiu ce înseamnă Yahoo Messenger şi cu ce se mănâncă, adică cei care stau în banca lor şi işi văd de treburile lor.
  • A se evita folosirea frecventă a Buzz-ului. Da, este butonul pe care majoritatea îl vede ca fiind cel mai important şi cel mai evident. Ei bine nu, nu este aşa.
  • Că tot ziceam de Buzz, nu începeţi o conversaţie cu acel butonaş. E mai simplu şi mai civilizat un: "Salut", "Bună" sau chiar un "Sal".
  • A se evita trimiterea de mass-uri penibile şi fără nici un scop gen: "Am plecat la somn", "Pa all" sau şi mai penibil: "Care are ultima melodie a lui Gută?". Hai să fim oameni serioşi şi să nu ne complicăm cerebelul cu asemenea tâmpenii. PS. Pentru muzică te ajută Google.
  • Statusurile. Ei, aici e problema. Am avut o discuţie contradictorie cu unele persoane în legatură cu nişte statusuri. Luăm exemplul pe care l-am discutat şi cu alţii. Status: "Mănânc". Deci, nu sunt de acord în nici un fel cu aşa ceva. Pur şi simplu mi se pare că acel utilizator este prea prost pentru a folosi tehnologia de azi. Vezi Doamne că el mănâncă. Te-ai pomeni că vrei ca noi ceilalţi să iţi dorim "Poftă bună!". Nu o să vezi prea curând aşa ceva. Alte exemple: "Baitza", "Dush", "Fac mâncare" etc
  • Limbajul. Aici este o regulă din străbuni. "Noi vorbim româneşte!". Ia şi fă bine de vorbeşte şi tu româneşte şi evita "sh, tz, k" şi restul combinaţiilor de litere. Cea mai amuzantă mi s-a părut: "Tuh q cn krezi k vb?".
Deocamdată sunt destule. Pentru un regim cât mai echilibrat încercaţi să ţineţi cont de ce e scris mai sus. :))


A murit Neil Armstrong


Astronautul Neil Armstrong a murit sâmbătă, în urma unor complicaţi apărute după intervenţia chirurgicală la inimă pe care a suferit-o adum 3 săptămâni.
Într-un mesaj transmis de CNN, familia astronautului spune: "Cu durere în suflet anunțăm că Neil Armstrong a decedat ca urmare a unor complicații survenite în urma intervenției cardiovasculare".
Numele lui Neil Armostrong rămâne legat, pentru totdeauna, de unul dintre cele mai importante momente din istoria omenirii: astronautul care a murit azi e primul om care a păşit pe lună. Se întâmpla  pe 20 iulie 1969. Lucru valabil şi pentru cuvintele rostite atunci  Neil Armostrong - "One small step for man, one big step for mankind (Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire)". [via]


Trailer | The Barrens

Film: The Barrens
Genul: Horror, Thriller
Studio: Anchor Bay Films
Regizor: Darren Bousman
Actori: Stephen Moyer, Mia Kirshner, Erick Knudsen
Lansare film: 28 Septembrie 2012
Lansare trailer: 21 August 2012



Filmele săptămânii (24-31 August 2012)


The Apparition (Thriller, Horror)
Ben (Sebastian Stan) şi Kelly (Ashley Greene) încep să fie îngroziţi de fenomenele ciudate care se întâmplă în casa lor. Singura explicaţie este aceea că, fără să vrea, au eliberat un spirit în cursul unui experiment paranormal de la facultate, iar acesta nu le mai dă pace. Prezenţa terifiantă se hrăneşte cu temerile lor, îi urmăreşte şi îi torturează oriunde ar încerca să se ascundă. Ultima lor speranţă este un expert în fenomene paranormale (Tom Felton), dar chiar şi cu ajutorul lui pentru tânărul cuplu s-ar putea să fie prea târziu. [Trailer]

Hermano (Dramă)
Daniel şi Julio au fost crescuţi ca fraţi buni. Ei joacă fotbal cu echipa lor din mahala, Barrio La Ceniza. Ocazia de a scăpa de sărăcie apare când un descoperitor de talente îi invită să dea probă pentru cea mai bună echipă a oraşului, Clubul de Fotbal Caracas. Acum ei trebuie să aleagă ce este mai important: familie, răzbunare sau împlinirea visului lor de-o viaţă. [Trailer]


A State of Trance (ASOT) 575 - Live Tracklist


O nouă săptămână, un nou episod din celebra emisiune radio a lui Armin, A State of Trance. Show-ul difuzat pe DI.fm a ajuns la episodul 575, un episod dedicat noii compilaţii marca Armin van Buuren, Universal Religion 6. Aşadar, pe lângă noi detalii şi preview-uri de pe noua compilaţie ce urmează a fi lansată în curând, în episodul din această seara îi vom mai auzi şi pe Shogun, Orjan Nilsen, Kyau & Albert, Richard Durand, Full Tilt, Super 8 & Tab şi Sequentia. Vom afla care este Future Favorite şi ce piesă a ales Armin pentru 'Tune of the Week'. Tracklistul va fi actualizat în timpul emisiunii.

My last week Future Favorite: Lemon - We Can’t Fly (Solarstone Pure Mix)

Tracklist:
01. Dinka - Lotus (Soundprank Remix) []
02. Norin & Rad - 5 Finger Death Punch []
03. Tritonal - Ziziki (Estiva Remix) []
04. Misja Helsloot feat. Fisher - Inspire [My #575 Future Favorite] []
05. ID - ID (Universal Religion Chapter 6 Preview) []
06. Shogun - UFO (Original Mix) []
07. Super8 & Tab - Fiesta (Tom Fall Remix) []
08. Ørjan Nilsen - Phireworx (Original Mix) []
09. Armin van Buuren feat. Ana Criado - I'll Listen [Future Favorite] []
10. The Thrillseekers feat. Stine Grove - Everything (Wellenrausch Remix) []
11. Kyau & Albert with Ronski Speed - Euphonia []
12. Sequentia & Jaco - Crossfire (Original Mix) []
13. Essonita - Blurring (Original Mix) []
14. Ben Gold - Where Life Takes Us []
15. AYDA - Legend (Original Mix) []
16. Tucandeo - Club Stalkin' (Basil O'Glue Remix) []
17. ReOrder - Every Other Day (Eximinds Remix) []
18. Richard Durand & Protoculture - Pleasure []
19. Full Tilt feat. Katrina Noorbergen - Letting Go (Jorn van Deynhoven Remix) []
20. Onova - Shamanic B (Original Mix) []
21. Paul Webster - Nailed (James Dymond Remix) []
22. ID - ID (Universal Religion Chapter 6 Preview) [Tune of the Week] []
23. Sasha Carassi & Mikael Jonasson vs Gaia - Void Status Excessu D (AvB Mash Up) [►]
24. Albert Vorne - Formentera What (Gareth Emery Remix) [ASOT Classic] []


Trailer | Stolen


Film: Stolen
Genul: Acţiune
Studio: Millennium Films
Regizor: Simon West
Actori: Nicolas Cage, Josh Lucas, Malin Akerman
Lansare film: 14 Septembrie 2012
Lansare trailer: 18 August 2012



23 August în istorie


23 August. O zi obişnuită astăzi dar cu o istorie imensă, fiind una dintre cele mai importante zile ale anului (în trecut, normal). Acum 67 de ani România întorcea armele contra Germaniei, aliatul de până atunci, exact pe 23 August. Tot în această zi însă în perioada '48 - '89 se sărbătorea Ziua Naţională, prilej de mare sărbătoare, organizându-se în toată ţara parade cu fast şi spectacole omagiale în cinstea conducătorilor.
Până în anul 1953, anul morţii lui Stalin, sărbătoarea de 23 august reprezenta "eliberarea ţării noastre de către glorioasa armată sovietică", iar ulterior a devenit "ziua eliberării de sub jugul fascist". În anii '70, ziua de 23 august a ajuns "ziua insurecţiei antifasciste". În anii '80, s-a vorbit despre "revoluţia de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă". Tot în anii '80, demonstraţiile şi paradele au fost mutate de pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Aviatorilor, pe Stadionul "23 august".
Vezi şi alte evenimente aici.


Care este cel mai bun antivirus?

AV-Comparatives, o organizaţie nonguvernamentala din Austria, a realizat un studiu cu 21 dintre cele mai bune soluţii antivirus ale momentului. Studiul a fost realizat în perioada martie - iunie 2012 şi a cuprins 2159 teste de caz.

Voi ce antivirus folosiţi? Sunteţi mulţumit de el?


A fost lansat Mozilla Firefox 14


În urmă cu aproximativ o lună, al doilea cel mai utilizat browser web şi-a anunţat utilizatorii că un nou update foarte important este disponibil. Vorbim despre versiunea cu numărul 14 a browser-ului Firefox, browser ce a fost cândva (înainte să fie lansat Google Chrome) cel mai folosit şi rapid totodată. După ce Google şi-a băgat coada şi a lansat celebrul Chrome, Firefox a întâmpinat probleme grave de funcţionalitate, securitate şi popularitate. Se pare că odată cu această versiune, a 14-a, browser-ul se laudă cu numeroase îmbunătăţiri la capitolul securitate, dar şi câteva funcţii noi.
Pe lângă modulul integrat pentru afişarea documentelor în format PDF şi opţiunea de tip Click-to-Play prin care se permite blocarea încărcării automate a plugin-urilor din paginile vizitate (opţiune prezentă în Chrome de când s-a lansat, dacă reţin bine), Firefox oferă acum suport pentru auto-completarea adreselor pe măsură ce se tastează (în bara de adrese), exact ca motorul de căutare Google. 
Per total, Firefox 14 este un update semnificativ pentru Mozilla, ce aduce progrese notabile la capitolul securitate şi funcţionalitate. De cealaltă parte, la capitolul popularitate, mai este de lucru. Trebuie să vină cu ceva nou şi inovator pentru a le lua faţa celor de la Chrome.


E3 2012 | Dishonored

Al doilea titlu cu care producătorul Bethesda s-a prezentat la E3 2012 este Dishonored, un first-person shooter, dezvoltat de Arkane Studios şi Bethesda Softworks, urmând a fi lansat pe 9 Octombrie 2012 pentru PC, PlayStation 3 şi Xbox 360. Jucătorii vor prelua rolul lui Corvo, cel mai cunoscut bodyguard al imperiului. Acesta are puteri magice, o serie de arme şi gadget-uri surprinzătoare, precum şi o abilitate extraordinară de a rămâne nedetectat. Dishonored va detecta gradul de violenţă al jucătorului, în funcţie de victimele lăsate în urmă, şi se va adapta la modul de joc al acestuia.

Cerinţe minime de sistem:
*Windows: Vista/7
*Procesor: Core 2 Duo E6850 3.0GHz sau Athlon 64 X2 Dual Core 5800+
*Memorie Ram: 3 GB RAM
*Spaţiu pe disc: 9 GB
*Video: GeForce GT 240 sau Radeon HD 4670 1GB
*DirectX: 10
*Tastatură/Mouse


Serial | Parade's End

Parade's End este o miniserie din 5 episoade ce va fi lansată pe 24 August de către postul britanic de televiziune BBC în parteneriat cu HBO. Serialul este o adaptare după nuvela cu acelaşi nume a lui Ford Madox Ford. Va fi tratat triunghiul amoros dintre un aristocrat englez, soţia sa şi o tânără sufragetă. 
[Sufragetă - Partizană a mișcării femeilor din Anglia de la începutul sec. XX, al cărei scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei.]


Televiziunea: BBC
Premieră: 24 August 2012
Genul: Dramă
Număr Episoade: 5
Actori: Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Adelaide Clemens


Mai multe informaţii găsiţi AICI.





Genial! (32)


Trailer | Bullet to the Head


Film: Bullet to the Head
Genul: Acţiune, Thriller
Studio: Warner Bros. Pictures
Regizor: Walter Hill
Actori: Sylvester Stallone, Sung Kang, Sarah Shahi
Lansare film: 01 Februarie 2013
Lansare trailer: 16 August 2012



Festivalul verii (berii) în Botoşani, ediţia 2012

[Update #7]
Vedeţi AICI programul complet al tuturor celor 4 zile de manifestaţii.

[Update #6 - 17 August 2012]
Se pare că organizatorii au schimbat lista participanţilor la Festivalul Verii (mai nou, Summer Fest Botoşani), din cei anunţaţi iniţial confirmând doar Pasărea Colibri ce va concerta vineri. Ceilalţi invitaţi sunt: DJ Sava (sâmbătă), Guess Who, DJ Ralmm, Daggu Project (duminică). Precizez că Daggu Project e o trupă mizeră cu piese pentru copii de 1-3 ani.


[Update #5]
A fost definitivată lista invitaţilor ce vor lua parte la Festivalul Verii din acest an. Pe lângă Pasărea Colibri, trupă deja anunţată, pe scena de la Monument vor mai urca: Alex Velea, CRBL şi Andreea Bănică. 

[Update #4]
Vor fi amenajate două scene. Una la Monument, unde vor fi concertele artiştilor naţionali, una dintre formaţiile care va concerta fiind Pasărea Colibri, şi o scenă mai mică, pe Pietonalul Unirii, unde vor evolua trupele şi artiştii locali.

[Update #3] 
Au început să fie anunţaţi participanţii la manifestările organizate de Festivalul Verii. Primii care au confirmat că vor participa sunt actorii de la Teatrul M. Eminescu.

[Update #2]
A fost stabilită şi locaţia festivalului, respectiv Pietonalul Unirii şi Bulevardul Eminescu.

[Update #1]
S-a stabilit data desfăşurării festivalului de anul acesta: 23-26 August. Urmează să se stabilească şi locul unde se vor desfăşura manifestările.
Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va organiza şi în acest an Festivalul verii. Manifestarea va fi organizată după 20 august, va dura patru zile şi va fi diferită de cele de până acum, în sensul că vor fi pregătite multe surprize, dar şi spectacole susţinute de instituţiile de cultură finanţate de la bugetul local. Cât priveşte locaţia, edilul a declarat că se analizează mai multe variante, printre care Bulevardul Mihai Eminescu şi Centrul Vechi. [via]


Filmele săptămânii (17-24 August 2012)

The Awakening (Thriller)
Acţiunea filmului se petrece în Anglia, 1921. Florenta Cathart este o scriitoare pasionată de paranormal, care demască  în poveștile ei presupusele fenomene paranormale și șarlataniile celor care caută să se îmbogățească sau să își facă un renume din asta. Ea și-a început profesia imediat după moartea iubitului ei, care a fost ucis în Primul Război Mondial.
Într-o zi, la ușa scriitoarei apare profesorul Robert Malory, care o roagă să investigheze moartea recentă a unui băiat de la internatul la care predă precum și presupusele mărturii ale colegilor care susțin că au văzut în zonă fantoma unui copil. Convinsă că moartea băiatului nu a survenit din cauze supranaturale și dorind să demonstreze că fantomele pur și simplu nu există, Florenta acceptă cererea și pornește propria investigație la respectivul internat. În căutarea adevărului, Florenta ajunge curând să experimenteze lucruri aflate dincolo de logica, rațiunea și toate cunoștiințele ei despre viață și realitate. [Trailer]


Genial! (31)


A State of Trance (ASOT) 574 - Live Tracklist



Joi. Iar. Un nou episod din celebra emisiune a lui Armin stă să înceapă. A State of Trance a ajuns la episodul 574 apropiindu-se cu paşi grăbiţi de 600, episod ce va fi celebrat după cum ne-am obişnuit într-o serie de mari concerte desfăşurate în toate colţurile lumii.
În episodul de astăzi Armin ne pregăteşte remixuri şi piese noi ce îi includ pe Dash Berlin, Wach, Nitrous Oxide, Super 8 & Tab, Andrew Rayel, Paul Oakenfold, Ehren Stowers, Lemon şi alţii. In plus, Armin va da play la ultima sa piesă în colaborare cu Ana Criado. Vom asculta care este Future Favorite şi ce piesă a ales Armin pentru 'Tune of the Week'. Tracklistul va fi actualizat în timpul emisiunii.

Tracklist:
01. Velvetine - The Great Divide (Original Mix)
02. Exostate - Easily I Fell (Norin & Rad Remix)
03. Wach & Hjerkinn - What If (Original Mix)
04. Dash Berlin feat Emma Hewitt - Like Spinning Plates (Alexander Popov Remix)
05. Richard Sebastian - Full Disclosure (Original Mix) [Tune of the Week]
06. Las Salinas vs Gofman & Tsukerman - El Clasico
07. Genix - Destinations (Original Mix)
08. Broning feat. Anthya - Divine (Original Mix)
09. Nitrous Oxide & Jess Morgan - Two Sides
10. Super8 & Tab - Fiesta (Original Mix)
11. Armin van Buuren feat. Ana Criado - I'll Listen
12. Quake - The Day Will Come (Heatbeat Remix)
13. Andrew Rayel - Coriolis (Original Mix)
14. Andrew Rayel - Exponential (Original Mix) [Future Favorite]
15. Richard Durand & Protoculture - Pleasure
16. Wellenrausch - Million Miles To Run (Phynn Remix)
17. Full Tilt feat. Kat Norbergen - Letting Go (Jorn van Deynhoven Remix)
18. Simon Patterson feat. Sarah Howells - Here & Now
19. Lemon - We Can’t Fly (Solarstone Pure Mix) [My #574 Future Favorite]
20. A.R.D.I. & Ren - Infinity (Original Mix)
21. Paul Oakenfold - Come Together (Original Mix)
22. Stan Wise - Alderaan (Original Mix)
23. Proyal - Arsenal (Original Mix)
24. Ehren Stowes - Phase 2 (Original Mix)
25. Paul Webster - The Joker (Original Mix)
26. JOOP - The Future [ASOT Classic]


Trailer | Seven Psychopaths


Film: Seven Psychopaths
Genul: Comedie
Studio: CBS Films
Regizor: Martin McDonagh
Actori: Colin Farrell, Christopher Walken, Sam Rockwell
Lansare film: 12 Octombrie 2012
Lansare trailer: 14 August 2012



Feisbucisme (15)

Odată cu introducerea modului Timeline, Facebook restilizează şi modul de prezentare a albumelor de fotografii astfel încât secţiunea foto va arăta aşa: 

Păreri?


România, ţinta Google Street View


Aţi avut ocazia să vedeţi maşinile Google la lucru prin România? Dacă nu, poate le veţi vedea în următoarele luni, Google anunţând startul celei de-a doua etape de acoperire, efortul companiei urmând sa fie acum mult mai mare. În prima etapă au fost parcurşi 6000 de km de străzi, acoperind 8 oraşe importante. În următoarele luni, maşinile Google vor acoperi 39 de oraşe cu peste 50.000 de locuitori şi încă 40.000 de kilometri de drum asfaltat. O veste destul de bună, nu?


E3 2012 | The Elder Scrolls Online

Am terminat cu jocurile celor de la 2K Games şi Activision, următorul pe lista alfabetică fiind Bethesda, producător ce a venit la E3 cu 4 titluri. Primul dintre ele este The Elder Scrolls Online, produs de Zenimax Online Studios şi Bethesda Softworks urmând a fi lansat cândva pe la începutul anului 2013.
The Elder Scrolls Online va avea loc cu 1000 de ani înaintea evenimentelor din Elder Scrolls V: Skyrim, acţiunea jocului desfăşurându-se pe tot continentul Tamriel, unde 3 facţiuni se vor lupta pentru controlul absolut.

Cerinţe minime de sistem:

*Windows: XP/Vista/7
*Procesor: Celeron E1200 Dual-Core 1.6GHz sau Athlon 64 X2 Dual Core 3600+
*Memorie Ram: 1 GB RAM
*Spaţiu pe disc: 25 GB
*Video: GeForce GT 520 sau Radeon HD 4350
*DirectX: 9
*Tastatură/Mouse



100 de ani de la naşterea Juliei Child



Google şi-a schimbat astăzi logo-ul pentru Julia Child, aceasta fiind persoana care a revoluţionat felul în care gătim acasă. Julia Child nu a schimbat doar obiceiuri culinare, ci un întreg stil de viaţă. Milioane de oameni au inceput, dintr-o dată, să fie interesaţi de ce, unde şi cum mănâncă.

Julia Child a fost un bucătar american, autor şi personalitate de televiziune. Ea este recunoscută pentru introducerea bucătăriei franceze publicului american, prin prezentarea cărţii sale de bucate, stăpânirea artei de gătit franceze şi realizarea ulterioare a propriei emisiuni de televiziune.
Dacă titlul de cea mai influentă persoana din istoria gastronomiei poate fi contestat, nimeni nu poate obiecta în ceea ce priveşte cariera TV a Juliei. A fost primul om care a transformat show-urile culinare în divertisment şi le-a arătat bucătarilor amatori că diferenţele între ei şi profesionişti nu sunt chiar atât de mari. [via]


Windows 8 se va lansa în Octombrie!

Respectând promisiunea făcută în urmă cu aproximativ 3 luni, Windows 8 a atins stadiul Release to manufacturing (RTM) la începutul lunii august. Tot în cadrul conferinţei Microsoft Worldwide Partner din Toronto, Canada, producătorii au mai anunţat că utilizatorii vor putea găsi versiunea finală pe rafturile magazinelor undeva către sfârşitul lunii octombrie. 



Microsoft Office 2013

Microsoft a lansat noul Microsoft Office 2013, cu o interfaţă nouă şi cu o funcţionalitate îmbunătăţită. Suita de programe Office, produsul ce a adus cele mai mari profituri companiei Microsoft, aduce schimbări la fel de importante ca Windows 8 şi este disponibil pentru download gratuit în versiunea Microsoft Office 2013 Consumer Preview, compatibilă doar cu Windows 7 şi Windows 8 Release Preview. [via]

Aveţi posibilitatea să îl descărcaţi de AICI.


Ghid gratuit al oraşelor


Wikimedia, una din cele mai mari companii online şi-a propus ca în viitorul apropiat să îşi extindă portofoliul lansând un concurent serios pentru TripAdvisor sau mTrip. Proiectul la care lucrează deţinătorii Wikipedia încă nu a primit un nume, aflându-se în stadiul de test. Wikimedia va colabora cu Wikitravel şi Wikivoyage, sistemul propus fiind asemănător cu cel al Wikipedia, ghidurile gratuite fiind scrise de utilizatori normali, în timp ce materialele publicate fiind supervizate de administratorii site-urilor amintite mai sus.
Ideea este bună, fiind necesar un ghid al oraşelor, cele existente (şi puţine) fiind aproape inutile. Să sperăm că vor avea o acoperire cât mai extinsă şi utilizatori cât mai dornici de a se "lăuda" cu oraşul lor. 


Serial | Copper

Dacă vă era dor de un serial istoric, BBC a venit cu o veste excelentă. Pe 19 August, Tom Fontana şi Will Rokos vor lansa drama istorică "Copper". Acţiunea serialului se desfăşoară în New York-ul anilor 1860, după Războiul Civil, unde un poliţist irlandez imigrant încearcă să păstreze pacea în cartierul Five Points din Manhattan. În acelaşi timp caută şi informaţii despre dispariţia soţiei şi moartea fiicei sale.

Televiziunea: BBC
Premieră: 19 August 2012
Genul: Dramă
Număr Episoade: 10
Actori: Tom Weston-Jones, Kyle Schmid, Anastasia Griffith

Mai multe informaţii găsiţi AICI.



Clasament medalii Jocurile Olimpice 2012

Acesta este un articol în curs de actualizare ce vă va ţine la curent cu numărul de medalii strâns de ţările participante la Jocurile Olimpice din Londra 2012. Ultima actualizare: 13 August - ora 13:45.

CLASAMENT FINAL!
Click pe poze pentru o claritate mai bună!


Trailer | Red Dawn


Film: Red Dawn
Genul: Acţiune, Dramă, Război
Studio: FilmDistrict
Regizor: Dan Bradley
Actori: Chris Hemsworth, Josh Peck, Josh Hutcherson
Lansare film: 21 Noiembrie 2012
Lansare trailer: 10 August 2012



Google şi Jocurile Olimpice

[Update 12 August]
Ca în fiecare zi de la începutul Jocurilor Olimpice de la Londra, Google celebrează fiecare eveniment din cadrul competițiilor. Astăzi, în ultima zi , motorul de căutare are un logo foarte colorat, în care sunt reprezentaţi sportivi la mai multe discipline olimpice, pe un teren de sport verde, pentru a marca închiderea.
Sportivii au costumaţia, unii şi obiectele specifice sporturilor pe care le practică şi par să defileze pe teren luându-şi la revedere. Literele din numele motorului de căutare Google sunt împrăştiate pe "teren", fiind purtate de unii sportivi.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de vară, desfăşurate la Londra din 27 iulie, va avea loc duminică seară, pe durata a trei ore, pe scenă fiind aşteptate numeroase vedete pop britanice, ca Spice Girls şi George Michael, dar şi mii de voluntari, anunţându-se un show grandios ca şi deschiderea evenimentului sportiv.

[Update 11 August]
Gimnastica ritmică este sportul promovat de Google în a 16-a zi a Jocurilor Olimpice 2012, găzduite de Londra. Google Doodle-ul din penultima zi a Jocurilor Olimpice de la Londra prezintă o sportivă evoluând la panglică, la proba de gimnastică ritmică.
Aceasta este singura disciplină a gimnasticii exclusiv feminină şi totodată una din cele două probe olimpice rezervate numai sportivelor, cealaltă fiind înotul sincron.


Filmele săptămânii (10-17 August 2012)


2 Days in New York (Comedie, Romance)
Fotografa de origine franceză Marion, care a avut o viaţă privată zbuciumată şi promiscuă, locuieşte într-un apartament din New York împreună cu noul ei partener Mingus, un jurnalist nord-american. Deşi Marion are un băiat pe nume Lulu, rezultat din relaţia amoroasă cu Jack, iar Mingus are o fată botezată Willow dintr-o idilă anterioară, cei doi se înţeleg minunat şi formează o familie frumoasă. Situaţia se schimbă însă în momentul în care Jeannot şi Rose, tatăl şi sora lui Marion de la Paris, decid să-i facă acesteia o vizită în Manhattan, aducându-l cu ei şi pe Manu, actualul iubit al surorii, care se întâmplă să fie unul dintre foştii iubiţi ai lui Marion. Jeannot este un bătrân jovial şi excentric, care fură cârnaţi şi suferă cumplit din cauza recentului deces al soţiei lui. Rose este nimfomană şi nu se ţine departe nici măcar de Mingus, pe care încearcă să-l seducă chiar dacă afro-americanul are o relaţie stabilă cu sora ei. Prezenţa celor trei musafiri nepoftiţi le dă vieţile peste cap lui Marion şi Mingus, iar conflictele verbale şi reproşurile ajung la ordinea zilei în casa lor, iritanţii vecini Bella şi Ron turnând la rândul lor gaz peste foc. [Trailer]


Genial! (30)


A State of Trance (ASOT) 573 - Live Tracklist


Joi. Iar. Un nou episod din celebra emisiune a lui Armin stă să înceapă. A State of Trance a ajuns la episodul 573 apropiindu-se cu paşi grăbiţi de 600, episod ce va fi celebrat după cum ne-am obişnuit într-o serie de mari concerte desfăşurate în toate colţurile lumii.
În episodul de astăzi Armin ne pregăteşte remixuri şi piese noi ce îi includ pe Simon Patterson, Aly&Fila, Dash Berlin, Matt Darey, Solid Stone, Jaytech, Fast Distance, James Poulton, Velvetine, Dennis Sheperd, Tucandeo şi alţii. Vom asculta care este Future Favorite şi ce piesă a ales Armin pentru 'Tune of the Week'. Tracklistul va fi actualizat în timpul emisiunii.

Tracklist:
01. Dash Berlin feat Emma Hewitt - Like Spinning Plates (Alexander Popov Remix)
02. Velvetine - The Great Divide
03. Matt Darey feat. Kate Louise Smith - Still Waters (Colorless Remix) ("Blossom & Decay" album)
04. Matt Darey - Altitude ("Blossom & Decay" album)
05. Matt Darey feat. Kate Louise Smith - I Still Remember (Lian July Remix) ("Blossom & Decay")
06. Solarstone with Aly & Fila - Fireisland (Future Disciple Remix) [Tune of the Week]
07. Solid Stone - Surge (Original Mix)
08. Ana Criado feat Omnia - No One Home [Future Favorite]
09. James Poulton - Evolve (Original Mix)
10. Tangle - Fracture (Original Mix)
11. Dennis Sheperd feat. Molly Bancroft - Silence
12. Jaytech feat. Steve Smith - Stranger (Kyau & Albert Remix)
13. Tucandeo - Club Stalkin (Basil O'Glue Remix)
14. Stoneface & Terminal and Cathy Burton - Go The Distance (Dub Mix)
15. Simon Patterson feat. Sarah Howells - Here & Now [My #573 Future Favorite]
16. Fabio XB & Linnea Schossow - Be My All (Mark Sherry Remix)
17. Fast Distance - YS (Original Mix)
18. Abstract Vision & Elite Electronic - Always Loved U
19. Snatt & Vix and Neev Kennedy - At the End of the Day (Suncatcher Vocal Mix)
20. Ronny K. presents Advanced - Osiris
21. Andrew Rayel - Exponential (Original Mix)
22. Rory Gallagher & Luigi Palagano - Es Vedra (Matt Bukovski Remix)
23. 2nd Phase - Dragonbomb (Original Mix)
24. Liquid Vision pres. LIKWID - Nothing Else Matters
25. Arctic Moon - Starships Over Alice (Paul Webster Remix)
26. Mark Otten - So Serene (Menno De Jong's Heading South Dub Mix) [ASOT Classic]


Videoclip | Robbie Rivera & Wynter Gordon

Artist: Robbie Rivera & Wynter Gordon
Song Name: In The Morning
Genre: Dance
Producător: Black Hole Recordings
Regizor: Andrew Georgopoulos
Music Video Release: 7 August 2012


Trailer | Trouble With The Curve


Film: Trouble With the Curve
Genul: Dramă
Studio: Warner Bros. Pictures
Regizor: Robert Lorenz
Actori: Clint Eastwood, Amy Adams, Matthew Lillard
Lansare film: 21 Septembrie 2012
Lansare trailer: 07 August 2012



E3 2012 | Skylanders Giants


Cel de-al doilea şi ultimul joc pe PC cu care s-au prezentat cei de la Activision la E3 2012 este unu mediocru şi zic eu în bătaie de joc. Oare să fie adresat celor până în 12 ani? La prima vedere pare o pierdere mare de timp, cunoştinţe şi bani investiţi aiurea. În fine, povestea jocului sună cam aşa: Skylanders vor fi de dimensiuni mai mari, numiţi Giants. Cu mii de ani în urmă, giganţii au purtat bătălii epice, accesul lor fiind interzis pe Pământ. Fiind ameninţaţi de un nou pericol, jucătorii vor trebui să-i conducă pe aceştia în Portal of Power, pentru a-şi uni forţele cu ceilalţi Skylanders şi pentru a salva tărâmul fermecat.
Jocul va fi lansat pe 21 Octombrie 2012.

Cerinţe minime de sistem:

*Windows: XP/Vista/7
*Procesor: ?
*Memorie Ram: ?
*Spaţiu pe disc: ?
*Video: ?
*DirectX: 9
*Tastatură/Mouse



Serial | Major Crimes


Dacă aţi urmărit "The Closer" probabil ştiţi care e treaba cu acest nou serial intitulat "Major Crimes". Pentru cei care nu au nici o tangenţă cu "The Closer" vă spun că "Major Crimes" este un spin-off ce va continua ideea de succes a primului ce se va încheia pe 13 August anul acesta.

Televiziunea: TNT
Premieră: 13 August 2012
Genul: Dramă
Număr Episoade: 10
Actori: Mary McDonnell, G. W. Bailey, Tony Denison

Mai multe informaţii găsiţi AICI.



Cleverbot - Creierul internetului

O aplicaţie ce dispune de o inteligenţă artificială (Artificial Intelligence - AI), cleverbot este considerat ca fiind creierul internetului, având răspunsuri pentru orice întrebare (de orige gen) adresată de un utilizator uman. Aplicaţia este atât de bine realizată încât nici nu îţi dai seama că vorbeşti de fapt cu un robot, conversaţia purtată cu acesta fiind una obişnuită, ca de la user la user.
Mi-am petrecut şi eu câteva minute pe site discutând câte ceva cu roboţelul, rezultatele fiind uimitoare. Dacă eşti într-o stare proastă îţi revii garantat după o mică discuţie cu cleverbot. Am făcut şi câteva printscreen-uri cu răspunsurile oferite de robot şi le împart cu voi mai jos. Enjoy!
Ps. Scrisul cu font albastru aparţine robotului.






Când începe şcoala?


Anul şcolar 2012 - 2013, care însumează 36 de săptămâni de cursuri, adică 178 de zile lucrătoare, va începe în mai puţin de o lună de zile.
Structura anului şcolar 2012 – 2013 a fost aprobată prin Ordinul MECTS nr. 3.794/2012, publicat în Monitorul Oficial nr. 296, din 5 mai 2012. Conform actului normativ, anul şcolar 2012-2013 începe pe data de 1 septembrie 2012 şi se încheie pe 31 august 2013.
Iată structura anului şcolar: 
Semestrul I Cursuri - luni, 10 septembrie 2012 - vineri, 21 decembrie 2012.
•În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă;
•Vacanţa de iarnă - sâmbătă, 22 decembrie 2012 - duminică, 13 ianuarie 2013  
Semestrul al II-lea Cursuri - luni, 14 ianuarie 2013 - vineri, 5 aprilie 2013.
•Vacanţa de primăvară - sâmbătă, 6 aprilie 2013 - duminică, 21 aprilie 2013.
Cursuri - luni, 22 aprilie 2013 - vineri, 21 iunie 2013
•Vacanţa de vară - sâmbătă, 22 iunie 2013 - duminică, 8 septembrie 2013. 
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 31 mai 2013.
În ceea ce priveşte clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 14 iunie 2013.
Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 182 de zile. 
[via]


Trailer | Backwards


Film: Backwards
Genul: Dramă, Sport
Studio: Required Viewing
Regizor: Ben Hicjernell
Actori: Sarah Megan Thomas, James Van Der Beek, Margaret Colin
Lansare film: 21 Septembrie 2012
Lansare trailer: 04 August 2012



Filmele săptămânii (3-10 August 2012)


360 (Dramă)
Filmul este o adaptare a celebrei piese de teatru La Ronde, scrisă de controversatul Arthur Schnitzler, care a scandalizat societatea vieneză de la aceea vreme (1903). Un an mai târziu a fost cenzurată, Schnitzler fiind acuzat de pornografie. Prezintă moralitatea sexuală şi ideologia de clasă, zi de zi printr-o serie de întâlniri sexuale între perechi de caractere diverse. Prin alegerea de caractere dintr-un spectru social larg, 360, oferă o vizualizare puternică a modului în care contactul sexual transgreseaza limitele de clasă. Aparent se face haz de codul sexual vienez, este descrisă societatea vieneză din acei ani, narcisistă și superficială, interesată doar de plăcerea sexuală și de întreținerea aparențelor: practic toată lumea face sex, dar nimeni nu vorbește despre asta. [Trailer]


A State of Trance (ASOT) 572 - Live Tracklist


Joi. Iar. Un nou episod din celebra emisiune a lui Armin stă să înceapă. A State of Trance a ajuns la episodul 572 apropiindu-se cu paşi grăbiţi de 600, episod ce va fi celebrat după cum ne-am obişnuit într-o serie de mari concerte desfăşurate în toate colţurile lumii.
În episodul de astăzi Armin ne pregăteşte setul său de săptămâna trecută din ASOT Global Gathering din Marea Britanie. Vom asculta care este Future Favorite şi ce piesă a ales Armin pentru 'Tune of the Week'.

Tracklist-ul probabil:
1. Armin van Buuren – We Are Here to Make Some Noise (Original Mix)
2. Armin van Buuren pres. Gaia – J’ai Envie De Toi (Tom Fall Remix)
3. Ummet Ozcan – The Box (Original Mix)
4. Orjan Nilsen – Endymion (Original Mix)
5. Binary Finary – 1998
6. Zedd ft Matthew Koma – Spectrum (Armin van Buuren Remix)
7. Shogun – UFO
8. Armin van Buuren ft Ana Criado – Suddenly Summer (Norin & Rad Remix V3)
9. Armin van Buuren vs. Tomas Heredia – Fine Without You Montana (Armin van Buuren Mashup)
10. Armin van Buuren ft. Ana Criado – ID
11. KhoMha – The Dark Knight
12. Andrew Rayel – Aeon Of Revenge (Original Mix)
13. Ørjan Nilsen – Amsterdam (Original Mix)
14. Dash Berlin with Cerf, Mitiska & Jaren vs. Shogun – Man On The Skyfire (Club Mix)
15. Skytech – What’s Wrong (Stadium Mix)
16. ID – ID
17. Armin Van Buuren pres. Gaia – ID
18. Armin van Buuren – Communication (Tomas Heredia 2012 Mix)
19. Mark Sherry vs. MaRLo Sagre Caliente vs. Megalodon (Armin van Buuren Mashup)
20. Armin van Buuren & Orjan Nilsen – Belter (Original Mix)
21. Ernesto & Bastian – Who’s the Starter 2012 (Original Revised)
22. Ferry Corsten vs Armin van Buuren – Brute
23. Sasha Carassi and Mikael Jonasson - Void vs. Gaia – Status Excessu D vs. Thriller accapella (AvB Mash up)
24, John O’Callaghan – Stresstest (John Askew Remix) (Armin van Buuren Edit)
25. Armin van Buuren feat. Justine Suissa vs. Will Atkinson & John O’Callaghan Official – Ride The Burned Desire (Armin van Buuren Mashup)


Trailer | Paranormal Activity 4

Încep prin a spune că această serie m-a captivat într-un hal încât mi-aş dori să calce pe urmele Star Trek şi să ajungă la 20 de părţi sau să devină chiar un serial. Pentru mine, Paranormal Activity este cel mai horror film văzut vreodată. Chiar dacă mulţi nu sunt de acord cu acest mod de filmare single-camera, pe mine nu mă deranjează, ba chiar îmi place mai mult decât cele clasice, filmările de acest gen tinzând spre realitate.
Ieri a fost lansat trailerul pentru cea de-a patra parte, un trailer care nu arată prea multe dar e destul de înfricoşător. Îl vedem şi noi?


Videoclip | Voltaj - Lumea e a mea


Artist: Voltaj
Song Name: Lumea e a mea
Genre: Pop
Producător: Cat Music
Regizor: Dan Petcan
Music Video Release: 1 August 2012



Genial! (29)


Videoclip | Porter Robinson - Language


Artist: Porter Robinson
Song Name: Language
Genre: Electro
Studio: Ministry of Sound
Regizor: Jonathan Desbiens
Music Video Release: 12 August 2012



E3 2012 | Call of Duty: Black Ops II


În urmă cu aproximativ două săptămâni am terminat cu cele trei titluri prezentate la E3 de 2K Games, următorul producător în ordine alfabetică fiind Activision. Aceştia au venit la eveniment cu 5 jocuri dintre care doar două pentru PC. Precizez că scriu doar despre jocurile ce vor fi lansate pe platforma PC.
Primul titlu şi cel mai important este Call of Duty: Black Ops II, un shooter despre care vom vorbi astăzi. Despre al nouălea titlu din celebra serie Call of Duty s-ar putea scrie o carte, aşa că nu are rost să mai insist cu prea multe detalii.
Call of Duty: Black Ops II este sequel-ul direct al titlului cu acelaşi nume din 2010. Dacă în prima parte a jocului inamicul suprem este Rusia, luptele din 2025 se vor da împotriva altei super-puteri: China. Da, aţi citit bine, Call of Duty nu mai este ce a fost odată. O dau în sf-uri mai ceva ca jocurile dedicate acestui gen. Ăsta cred că o să fie primul (sper şi ultimul) joc din serie pe care nu îl voi juca.
Lansarea a fost programată pentru 13 Noiembrie, lansându-se concomitent pentru PC, Playstation 3 şi XBOX 360.

Cerinţe minime de sistem:

  • Procesor: Intel E1200 Dual Core 1.6 GHz sau AMD 64 X2 Dual Core 3600+
  • Video: nVidia GeFroce 8800 GT sau ATI Radeon 4650
  • Memorie: 2GB RAM
  • Spaţiu pe disc: 10 GB
  • DirectX 9.0