Atenţie utilizatori Google+

Google+ a trimis astăzi o notificare celor care au folosit un nick în locul numelui real în care se solicită înlocuirea poreclei cu numele real. "Se pare că numele pe care l-aţi introdus nu respectă politica Google+ privind numele. Conform politicii privind numele, trebuie să utilizaţi în profilul dvs. numele pe care îl utilizaţi în viaţa reală. Pseudonimele, numele înainte de căsătorie şi aşa mai departe trebuie introduse în secţiunea 'Alte nume' din profil. În prezent, profilurile sunt limitate la persoane reale; vom lansa un profil pentru companii şi alte entităţi în decursul acestui an", se arată în notificarea cu pricina.

Reprezentanţii Google+ adaugă: "În cazul în care nu vă modificaţi numele pentru a respecta politica privind numele până 30 august 2011, profilul dvs. va fi suspendat". Cei care nu folosesc un nume real, nu vor avea acces la serviciile care necesită un profil activ, precum Google +, Google Buzz, Google Reader şi Picasa. Rămâne un mister modul în care cei de la Google vor afla dacă utilizatorii şi-au dat sau nu numele real. [via]


Festivalul verii (berii) în Botoşani, ediţia 2011 [Update]


[Update 30 August]
Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghiţă, reprezentanţii firmei ieşene care ar fi trebuit să se ocupe de organizarea Festivalului Verii vor să poarte noi discuţii cu Primăria, fiind avansată o nouă dată pentru organizarea acestui eveniment, respectiv sfârşitul lunii septembrie.
Posibil loc de desfăşurare: Poligonul ACR.

[Update 17 August]
Cum spuneam, ăştia se răzgândesc din oră în oră. Astăzi totuşi a fost dată publicităţii şi mass-mediei informaţia că Festivalul Verii 2011 este ANULAT. Nu-i bai, la anul sunt alegerile electorale. Atunci o să fie şi festivalul verii şi a primăverii şi înca vreo 7.

[Update 16 August-2]
Ăştia se răzgândesc din oră în oră. În urmă cu câteva minute s-a anunţat că se va ţine până la urmă şi s-a dat publicităţii online şi posterul oficial. Producătorul de bere este: .... TIMIŞOREANA!! Ieiii!!


[Update 16 August]
E oficial. Nici anul acesta nu vom avea parte de festival. [via]

[Update 11 August]
Eram sigur! La fel ca şi anul trecut, festivalul se pare că va fi anulat, motivul invocat de primar fiind blocarea traficului şi aşa îngreunat datorită lucrărilor din tot oraşul. Decizia finală se va lua săptămâna viitoare dar mai mult ca sigur nu vom avea parte de spectacol nici anul acesta.  

După un an în care Festivalul verii a luat o mică pauză, anul trecut fiind anulat din motive financiare, botoşănenii vor avea parte din nou de mici, bere şi muzică.. proastă. Fac o paranteză şi spun că acest eveniment este cunoscut ca şi Festivalul Berii datorită tonelor de bere consumate în cele trei patru zile. Revenind la muzică, anul acesta îi vom avea ca invitaţi speciali pe Bandidos, Mandinga, Hi-Q, Fără Zahăr şi Spitalul de Urgenţă, trupe care au mai fost şi în anii precedenţi. Excepţie o face Hi-Q (dacă va veni în formula completă) datorită pieselor care nu vor muri niciodată.
Festivalul va fi organizat în perioada 25 - 28 august, adică ultimul weekend din august. În prima zi este programat un spectacol folcloric, invitaţi fiind (după cum era de aşteptat) Rapsozii Botoşanilor. A doua zi, vineri, vor urca pe scenă Karaoke Still, Fără Zahăr dar şi Spitalul de Urgenţă. A treia zi îi vom auzi pe Bandidos şi Mandinga (fără Elena Gheorghe, bineînţeles), urmând ca în ultima zi să concerteze Hi-Q. Locul în care se va ţine evenimentul va fi tot zona Bazarului, de la Crucea Eroilor până la Petrom, unde va fi amplasată şi scena.
Pentru cei care vor participa în toate cele patru zile, eu bănuiesc că voi fi prezent doar la ultima, le urez Distracţie plăcută!


Genial! (13)


Trailer "Trespass" (2011)

Un film ce îl are în rol principal pe controversatul şi mult mediatizatul Nicolas Cage, "Trespass" se vrea a fi o dramă plină de acţiune în care Kyle (Nicolas Cage) şi soţia sa Sarrah (Nicole Kidman - deci două nume mari joacă în acest film) sunt luaţi ostatici de către o grupare de criminali cu planuri măreţe. Premiera va avea loc pe 14 Octombrie, trailer-ul oficial fiind lansat în urmă cu două săptămâni.


Fail Compilation - August 2011


Flash Mob - Cracow Dance Connection

Oare o să vedem şi în ţărişoara noastră o organizare aşa bună şi o lume care nu se uită la tine ca baba la mitralieră? Uite ca polonezii pot şi mi s-a părut genial acest flash mob organizat într-o piaţă din faţa mall-ului din Cracovia. La noi, daca ia cineva iniţiativa şi încearcă să "provoace" lumea la un flash mob se alege cu un: "Uite şi la ăsta/asta.. Ha ha ha"... Mda.. foarte amuzant.


Grupele Uefa Europa League 2011-2012

Dacă în Liga Campionilor nu avem decât o singură echipă calificată în grupe, în Uefa Europa League ne putem mândri cu 3, şi dacă Gaz Metan mai înscria un gol, aveam 4, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc. Steaua, Rapid şi Vaslui sunt cele trei care vor juca la europene, după tragerea la sorţi nimerind în grupele J, C respectiv D.
Steaua şi Rapid vor face deplasări în Israel, fiecare întâlnind în grupe câte o echipă din ţara din Orientul Mijlociu. Steaua va juca cu M. Haifa iar Rapid cu H. Tel-Aviv.
În grupa D, alături de Vaslui au mai fost trase la sorţi şi Sporting (Portugalia), Lazio (Italia) şi FC Zurich (Elveţia), fiind o grupă cum nu se putea mai urâtă pentru vasluieni. Componenţa grupei C este formată din PSV (Olanda), H. Tel-Aviv (Israel), Rapid şi Legia (Polonia). Nici Rapidul nu stă prea bine însa e o grupă mai accesibilă ca a Vasluiului. În final, grupa Stelei, J, este formată din Shalke (Germania) cap de serie, Steaua, M.Haifa (Israel) şi AEK Larnaca (Cipru).



Campionat sportiv local în oraşul Bucecea


Bucecea.ro împreună cu Primăria Oraşului Bucecea vor organiza în luna septembrie un campionat sportiv local, destinat tinerilor ce locuiesc sau au vreo tangenţă cu oraşul. Locul desfăşurării va fi sala de sport inaugurată în urmă cu trei ani, data exactă urmând să fie stabilită de comun acord cu organizatorii şi participanţii.
Înscrierea se face fie prin intermediul grupului Oraşului Bucecea de pe facebook, fie printr-un email la: orasulbucecea@yahoo.com. Pentru a putea participa trebuie să fiţi de acord cu regulamentul de mai jos, regulament ce poate fi schimbat de organizatori oricând, modificările urmând a fi anunţate aici. Tot aici aveţi posibilitatea să urmăriţi lista participanţilor ce va fi actualizată recent plus alte noutaţi.

Regulament general
  • Fotbaliștii/handbalistele care au fost/sunt legitimați/te nu vor putea să joace mai mult de 1 la o echipă.
  • Pentru a putea juca trebuie să fiți din orașul Bucecea. Dacă nu sunteți din orașul Bucecea și totuși doriți să vă înscrieți trebuie să ne contactați și vom discuta pe grup dacă veți fi acceptat. Din moment ce cunoașteți destui oameni în Bucecea, veți primi vot favorabil.
  • Regulile pe care le vom respecta cu toții pentru o bună desfășurare sunt cele de la fotbal, respectiv handbal - cred că oricine poate da o căutare pe un motor de căutare după regulament fotbal/handbal. Campionatul are loc pentru buna dispoziție a oamenilor, deci nu trebuie să ne accidentăm.
  • Echipele vor fi formate din 6+1 oameni, fără rezerve.
  • Toată lumea va trebuie să plătească o taxă de participare pentru a forma un fond de premii. Fondul de premii va fi distribuit integral echipelor câștigătoare pentru că, nu-i așa, avem nevoie de ceva motivație pentru un joc frumos. Valoarea taxei va fi stabilită de comun acord în zilele ce urmează și va fi 10 lei, iar fiecare participare se plătește separat - adică dacă participați și la fotbal și la handbal veți plăti 20 lei.
  • Toți participanții trebuie să obțină de la medicul de familie o adeverință medicală prin care demonstrează că sunt apți pentru a participa la activități sportive. Această clauză este foarte importantă și nu vom accepta oameni care nu au această adeverință. Motivul este unul cât se poate de clar, și acela că orice eveniment neplăcut de sănătate apărut în cadrul unui asemenea eveniment devine problema noastră, dacă nu avem această adeverință.
  • În cazul în care nu vor fi minim 3 echipe pentru fiecare sport vom decide amânare campionatului la o dată ulterioară.

Reguli de bun simţ
  • Egoismul nu este la el acasă și nu veți fi bine primiți dacă vă veți folosi de el.
  • Cine nu va avea bun simț de data aceasta, ne vom asigura că data viitoare va fi exclus de la orice fel de eveniment.
  • Participarea nu este nici o obligație și nici un drept, este un privilegiu.


Trailer "Underworld Awakening" (2012)

Franciza "Underworld" continuă cu un nou titlu ce se va lansa anul viitor. "Uderworld Awakening" aduce noi dimensiuni în veşnica luptă dintre vampiri şi "lycans", acesta fiind primul 3D din serie. Kate Beckinsale, starul din primele două filme, se întoarce în rolul ei de lider al vampirilor (Selene) şi scapă din închisoare descoperind cu stupoare că oamenii au aflat de existenţa clanurilor de vampiri şi "lycans", începând un război pentru a elimina ambele clanuri nemuritoare. 
Premiera filmului va avea loc pe 12 Ianuarie 2012, până atunci vom urmări trailerul proaspăt lansat.



Grupele Uefa Champions League 2011-2012

Ieri au avut loc tragerile la sorţi ale Uefa Champions League iar singura echipă românească a avut ghinionul să nimerească cu una din finalistele de anul trecut şi anume cu Manchester United. În aceeaşi grupă mai sunt Benfica (Portugalia) şi FC Basel (Elveţia). Dacă gălăţenii ar pune un accent mai mare pe fotbal şi dacă ar juca bine sunt şanse să prindă locul 3, loc care duce în şaisprezecimile Uefa Europa League.
Campioana de anul trecut, FC Barcelona îi va avea adversari pe AC Milan (Italia), BATE Borisov (Belarus) şi Plzen (Cehia). Ţara cu cele mai multe echipe în grupele Champions League este Anglia, cu patru echipe, urmată de Franţa, Spania şi Italia cu câte trei. Restul grupelor precum şi calendarul competiţional îl vedeţi AICI.



Genial! (12)


Feisbucisme (6)

De două zile întâlnesc un bug enervant pe facebook, bug ce nu îmi permite să ascund acele notificări (vezi imaginea de mai jos) şi care mă enervează când la fiecare refresh reapar. Se întâmplă şi la voi sau au ceva cu mine?



Descarcă Pro Evolution Soccer (PES) 2012 Demo

PES 2012 a fost anunţat de Konami Digital Entertainment, jocul urmând să fie lansat pentru PC, PlayStation 3, PSP, PlayStation 2, PSP şi Nintendo Wii. Ca şi ediţia precedentă, PES 2012 va avea licenţiate competiţiile UEFA Champions League şi UEFA Europa League.
Accentul este pus de dezvoltatori pe faza de atac, unde jucătorii vor executa diverse scheme tactice pentru a atrage apărătorii adverşi, oferind astfel spaţii mai largi atacanţilor. Apărarea în zonă a fost îmbunătăţită, noi elemente AI oferind un gameplay mai real. Un nou sistem va permite gamerilor să schimbe controlul asupra jucătorilor, astfel devenind posibil ca orice fotbalist să poată fi controlat în cazul în care se observă un pericol iminent sau o breşă în apărare. Apărătorii vor sta mai aproape de adversari, urmând să-şi folosească statura şi forţa fizică pentru a deposeda atacanţii.

Cei de la Konami au lansat zilele astea versiunea demo pentru PES 2012,  o versiune ce ne oferă posibilitatea să jucăm cu 6 echipe: Manchester United, AC Milan, FC Porto, SSC Napoli, FC Santos sau CA Penarol. Odată cu lansarea acestui demo a fost anunţată şi lansarea unui al doilea, cu îmbunătăţiri şi cu mai multe echipe undeva pe la începutul lunii Septembrie. Până atunci descărcăm demo-ul DE AICI şi ne delectăm cu un fotbal de ultimă generaţie.



Cerinte de sistem PES 2012:

  • Procesor: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 5000+
  • Placă video: GeForce GT 240
  • Memorie RAM: 2GB
  • Spaţiu pe disc: 8GB
  • DirectX: 9
  • Mouse, Tastatură, etc etc


Genial! (11)




Trailer "Machine Gun Preacher" (2011)

Un nou film de acţiune îşi va avea premiera în toamna acestui an, zilele acestea producătorii lansând trailerul oficial. "Machine Gun Preacher" îi are în rolurile principale pe Gerard Butler, Michelle Monaghan, Kathy Baker, Madeline Carroll, Michael Shannon şi Souleymane Sy Savan, regizor fiind Marc Forster, iar filmările desfăşurându-se în studiourile celor de la Relativity Media. Mai multe detalii aflaţi accesând site-ul oficial.


112 ani de la naşterea lui Jorge Luis Borges

Scriitorul argentinan Jorge Luis Borges este omagiat de Google, astăzi, când se împlinesc 112 de la naşterea sa, printr-un logo special. Imaginea de pe paginea de start a motorului de căutare ilustrează ideile filozofice din povestirle fanstastice ale autorului.
Jorge Luis Borges (n. 24 august 1899 la Buenos Aires - d. 14 iunie 1986 la Geneva, Elveția; de fapt Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului al XX-lea. Romancier, poet, eseist argentinian, este faimos pentru povestirile sale fantastice, în care a unit cu măiestrie idei filozofice și metafizice cu temele clasice ale fantasticului (și anume: dublul, realitatea paralela a visului, cărțile misterioase și vrăjite, salturile în timp). Adjectivul "borgezian" definește concepția despre viață ca poveste ("fiction"), ca minciună, ca operă contrafăcută, dată drept adevarată (ca în faimoasele sale recenzii de cărți imaginare).



Sezonul 2 din Robotzi revine in Septembrie 2011

Mini-serialul care a facut ravagii printre utilizatorii online revine pe monitoare. Mo (Metal Oxidabil sau primul robot cu burta, pentru ca bea) si FOCA (Fabricat Original cu Aluminiu) sunt personajele principale din Robotzi. Cei doi sunt primii roboti (de talie mica) fabricati in Romania. Dupa o scurta perioada de glorie, apar primii roboti de talie mare, iar MO si F.O.C.A sunt “uitati” intr-un depozit al INR (Institutul National de Robotica), de a carui buna functionare ei trebuie sa se asigure.
Primul sezon a avut 24 de episoade unul mai bun ca celalalt, echipa de la Creative Monkeyz anuntand ca cei doi revin cu un nou sezon din Septembrie.


"The Lying Game" - Serialul


Sunt pasionat de seriale şi în ultimul timp urmăresc din ce în ce mai multe. Sunt cu aproximativ 20 de seriale la zi, printre care se numără şi nou lansatul "The Lying Game". Serialul tratează povestea a doua surori gemene care s-au găsit una pe alta prin intermediul internetului. Cele două au fost date spre adopţie la naştere iar acum fiecare trăia lânga o familie adoptivă. Sutton a nimerit lângă una bogată şi grijulie cu proprii copii, Emma neavând acelaşi noroc, ea fiind adoptată de o familie de beţivi, care mai aveau un băiat idiot ce îi făcea ochi dulci. Când s-au întâlnit "face to face", Sutton a pornit în căutarea părinţilor naturali punând-o pe Emma să îi ia locul şi să se comporte ca şi cum nu s-a întâmplat nimic.
Ce se întâmplă după asta puteţi afla urmărind serialul care a ajuns la episodul 2. ABC Family a comandat doar 10 episoade pentru primul sezon, cam aceasta fiind media episoadelor per sezon al ultimelor seriale lansate. Noile episoade sunt "on air" în fiecare luni pe postul american ABC Family. Online îl putem urmări aici.


Genial! (10)




Feisbucisme (5)

Din seria "Invazia haifaiviştilor"..

.. Penibil!


Cea mai mică vs cea mai mare scară rulantă din lume

Realizate în special pentru cei leneşi, scările rulante (sau escalatoarele) au început să apară din ce în ce mai des chiar dacă nu este neapărată nevoie de aşa ceva. Dovada o avem în Cartea Recordurilor, acolo unde a fost trecută cea mai mică scară rulantă din lume. Are doar 83 de cm şi este amplasată într-un magazin din Japonia.


La polul opus, cea mai lungă scară rulantă din lume a fost construită în St. Petersburg pentru accesul la o staţie de metro din parcul Pobedy. Proiectul a fost finalizat în 2003, măsoară 142 de metri, iar timpul necesar pentru a-l parcurge este de aproximativ 3 minute.


Prognoza meteo @ Google Maps

Începând de astăzi Google Maps a mai primit o bilă albă creând o nouă aplicaţie pentru ca utilizatorii să beneficieze de starea vremii oricând, oriunde şi oricât. Trebuie doar să bifăm "Condiţiile meteo" din panoul cu detalii (dreapta sus), starea vremii din diferite locaţii ale lumii apărând instant.


Româna, cea mai grea limbă (2)

[via facebook]


Genial! (9)


"Pariu cu viaţa", primul serial muzical românesc


În curând, la PRO TV, va avea loc premiera primului serial muzical din România, “Pariu cu viaţa”, o producţie MediaPro Pictures pentru toate generaţiile, cu o distribuţie impresionantă alcătuită din actori de renume din cinematografia românească şi din 20 de tineri frumoşi, dinamici şi talentati, componenţii trupei “La-La Band”.
Luni, 22 august, se lansează site-ul pariucuviata.protv.ro, unde fanii serialului "Pariu cu viaţa", vor găsi descrieri de personaje, galerii foto, galerii video, cover-uri interpretate de tinerii din trupa "La-La Band", precum şi ultimele noutăţi despre actori şi despre serial.
"Pariu cu viaţa" - primul serial muzical românesc - este o captivantă poveste de dragoste dintre Ioana Popa (Alina Eremia) şi Andrei Anghel (Dorian Popa), doi adolescenţi care au o mare pasiune pentru muzică. Ioana (Alina Eremia) şi Andrei (Dorian Popa) sunt elevi în ultimul an la Colegiul Naţional de Arte din Bucureşti. Sunt îndrăgostiţi şi fericiţi sau cel puţin aşa crede Ioana până în momentul în care descoperă că  a fost subiectul unui pariu pe care Andrei l-a pus cu prietenul lui, Cristi (Raphael Tudor), la începutul anului şcolar.
Ceea ce nimeni nu realizează este faptul că Andrei s-a îndrăgostit cu adevărat de Ioana. Profund dezamagită, Ioana găseşte refugiu în muzică, în special în trupa  "La-La Band", un club de muzică modernă înfiinţat de Raluca (Adela Popescu), noua profesoară de teorie muzicală a colegiului. 20 de elevi talentaţi alcătuiesc trupa pop-rock "La-La Band". Toţi sunt pasionaţi de muzică, îşi doresc să ajungă staruri şi să umple stadioane.
Ioana a crescut într-o familie săracă - Gică Popa (Radu Gabriel) şi Tănţica (Elvira Deatcu) - împreuna cu cei doi fraţi, Gio (Georgiana Drumen) şi Rafael (Levent Sali).  Plini de umor şi puşi mereu pe distracţie, Gică şi Tănţica trăiesc după principiul că "educaţia nu este importantă, doar banii contează".
Andrei este un tânăr charismatic, care provine dintr-o familie ce pare perfectă. Dar adevărul începe să iasă la suprafaţă atunci când Anca (Cristina Ciobănaşu), sora lui Andrei, este diagnosticată cu o boala gravă de rinichi, moştenită din familia Marei Anghel (Carmen Tănase). Singura ei şansă de supravieţuire este un transplant. În urma efectuării analizelor de compatibilitate, familia Anghel este pusă în faţa unui adevar şocant: Andrei nu este fratele Ancăi şi nici copilul lor.
Mara (Carmen Tănase) şi Sandu Anghel (Doru Ana) realizează că în urmă cu 17 ani, la maternitate, le-a fost schimbat copilul în timpul unui incendiu care a devastat spitalul. Din acest moment, începe o căutare contra cronometru a adevăratului copil al familiei Anghel... copilul care ar putea salva viaţa Ancăi.
"Pariu cu viaţa" este un serial pentru toate generaţiile care îmbină drama şi comedia cu muzica şi dansul într-un mod original. [via]


Care este cel mai vechi video de pe youtube?

Voi ştiaţi care este cel mai vechi video de pe youtube? Dacă nu, aflaţi acum. 


Trailer "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" (2012)

Cea de-a doua parte a mult aşteptatului Ghost Rider, şi anume "Spirit of Vengeance" avându-l în rol principal tot pe Nicolas Cage, va fi lansată la începutul anului viitor, mai exact pe 17 Februarie. În urmă cu două zile a fost lansat trailerul oficial pe care îl vom vedea mai jos precum şi alte detalii despre film pe care le putem accesa în cadrul site-ului oficial.


O nouă versiune. Mozilla Firefox 7.0


Băieţii ce se ocupă cu unul dintre cele mai folosite browsere web, Mozilla Firefox, au lansat recent o nouă versiune de testare (beta) a propriului browser. Este vorba despre Firefox 7.0 Beta, o nouă versiune ce beneficiază de un motor mai rapid, este mai stabil şi are inclus un nou motor javascript. Deasemenea are suport pentru HTML 5, pentru a putea accesa datele offline, grafică imbunatăţită şi redarea multimedia fără plugin-uri. Alte schimbări:

  • Drastically improved memory use
  • Added a new rendering backend to speed up Canvas operations on Windows systems
  • Bookmark and password changes now sync almost instantly when using Firefox Sync
  • Added support for text-overflow: ellipsis
  • Added support for the Web Timing specification
  • Added an opt-in system for users to send performance data back to Mozilla to improve future versions of Firefox. This can be enabled by installing an add-on
  • Fixed several stability issues

Dacă doriţi să încercaţi noua versiune o puteţi face printr-un click aici.


Călătorie în Africa

V-aţi imaginat vreodată cum arată Africa? Probabil că da, de-a lungul timpului realizându-se o gamă variată de reportaje, documentare şi filme cu şi despre viaţa, natura şi peisajele Africii. Recent, a fost realizat un video filmat cu un mini-elicopter (un hexacopter mai exact) ce a survolat Camerunul şi a surprins nişte imagini uimitoare. Am rămas impresionat de cât de frumos poate să fie şi mi-aş dori să călătoresc şi eu prin Africa. Până atunci rămân doar cu imaginile de mai jos pe care am hotarat să le împart cu voi. Vizionare plăcută!




130 de ani de la naşterea lui George Enescu


Google nu trece nimic cu vederea şi omagiază orice om important din istoria lumii printr-un doodle (logo) unic creat de proprii specialişti. După ce ieri l-a serbat pe Pierre de Fermat, unul din tăticii matematicii, astăzi îl omagiază pe George Enescu, cel mai renumit şi important compozitor român. Noul doodle în care apare George Enescu cântând la vioară este vizibil doar de pe teritoriul României sau accesând domeniul .ro.

George Enescu (n. 19 august 1881, Liveni, Botoșani - d. 4 mai 1955, Paris) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor. Este considerat cel mai important muzician român. Născut la 19 august 1881 în Liveni, județul Botoșani, a manifestat încă din copilărie o înclinație extraordinară pentru muzică. A început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani, la vârsta de 5 ani apare în primul său concert și începe studii de compoziție sub îndrumarea lui Eduard Caudella. Primele îndrumări muzicale le-a primit de la părinții săi și de la un vestit lăutar, Niculae Chioru.


"În gura presei", varianta animată

Varianta animată a unei părţi din emisiunea "În gura presei" în care Mircea Badea citeşte (din ziar) despre amenda pe care a primit-o de la CNA în urma unor cuvinte "murdare" adresate unui poliţist cu care a avut o altercaţie pe stradă.


Româna, cea mai grea limbă (1)






Pierre de Fermat omagiat de Google

Chiar îmi era dor de un doodle de la Google:)) (O dau în rime..) Ei bine aşteptarea a luat sfârşit şi băieţii şi-au făcut treaba din nou (cu cap). Astăzi, 17 august se împlinesc 410 ani de la naşterea lui Pierre de Fermat, cel vinovat pentru o minusculă parte din tâmpeniile pe care le studiem noi la matematică, iar Google i-a pregătit un doodle pe merit. Din acea teoremă afişată în logo nu am înţeles absolut nimic. Specific ca sunt în plop când vine vorba de matematică. Dar nu în orice plop, ci în cel mai înalt posibil:))

Pierre de Fermat (n. 17 august 1601, Montauban, Franța  – d. 12 ianuarie 1665, Castres, Franța) a fost un avocat, funcționar public și matematician francez, cunoscut pentru contribuțiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferențial, geometriei analitice și calculului probabilităților. Lui Fermat îi este atribuit într-o măsură mai mică calculul modern, în special, pentru munca sa referitoare la tangente și punctele staționare. Fermat este considerat câteodată "părinte" al calculului diferențial și al teoriei numerelor. A avut contribuții și în geometria analitică și probabilitate.
S-a născut în orașul Beaumont-de-Lomagne din Occitania. Tatăl lui era un bogat negustor de piei. Sub presiunea familiei, Fermat s-a îndreptat spre o carieră în administrația civilă. În 1631 a fost numit consilier la Departamentul de Solicitări din Toulouse. În 1652 a fost afectat de o formă a ciumei,care bântuia Europa acelor ani. A întreținut o vastă corespondență cu Digby,Wallis și Marin Mersenne. [via]


Trailer "Hysteria" (TBA)

Chiar dacă nu îl voi aştepta cu sufletul la gură, ideea acestui viitor film mi s-a părut genială, chiar cea mai genială. "Hysteria" este o comedie ce urmăreşte invenţia vibratorului în Anglia secolului 18. Astăzi, producătorii au lansat trailerul oficial însă nu au specificat şi o dată de lansare şi în plus, nu se cunoaşte nici studioul ce se ocupă cu filmările. Ştim doar că regizorul va fi Tanya Wexle iar printre actori îi vom întâlni pe Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy şi Jonathan Pryce.


Postarea cu numărul 600.

Asta este postarea cu numărul 600 al acestui blog. Nu o dedic unui anumit subiect ci o las "free" cum s-ar zice;)) Îmi urez succes în continuare şi sper să mă ţin de treabă.



Care este cea mai mare raţie de pe filelist?

Am observat că foarte multe persoane au ajuns pe acest blog după căutări de genul: "Care este cea mai mare raţie de pe filelist?". Recent am dat de un user cu o raţie imposibilă. Poate să fie vreo eroare a trackerului dar cel mai sigur acel utilizator a fentat politica siteului şi a folosit programe de făcut raţie falsă ca acesta. Dovada, mai jos.



Windows 8 Beta disponibil în curând

Se pare că cei de la Microsoft s-au pus serios pe treabă. Anul acesta vor să lanseze un nou sistem de operare: Windows 8, în variantă Beta. Varianta finală a noului Windows va fi lansată la începutul anului viitor, iar cei interesaţi să testeze sistemul de operare încă de anul acesta pot face acest lucru, oferindu-le şi feedback celor de la Microsoft. Windows 8 va avea aceleaşi cerinţe tehnice ca şi predecesorul său, 7, anume: un procesor de 1GHz, 1 GB RAM pentru sistemul de operare pe 32 de biţi şi 2 GB RAM pentru cel pe 64 de biţi, 16 sau 20 GB de spaţiu liber pentru program, în funcţie de sistemul de operare, placă video cu suport DirectX9 şi drivere WDDM sau mai noi.
Win 8 vine cu o nouă interfaţă, promite ca timpul de instalare a programelor să fie redusă până la jumătate, va permite recunoaşterea facială prin camera Web şi va avea posibilitatea de a porta spaţiul de lucru pe un stick USB.


Feisbucisme (4)


Ela Rose urează "La mulţi ani!" celor morţi. Fail!


BitTorrent 8 Beta - O nouă versiune, un nou design

BitTorrent se pregăteşte de lansarea unei noi versiuni al clientului p2p cu acelaşi nume, o versiune cu un design ceva mai futurist însă care deocamdată se mişcă foarte greoi. Chiar dacă este beta, ar trebui totuşi să se mişte nu rapid, ci acceptabil. Am instalat-o iar în 2 minute mi-am luat la revedere. Designul este cam aiurea, spaţiul oferit pentru fiecare torrent în parte este cam exagerat iar culoarea e urâtă, mov cu gri, neavând posibilitatea de a o schimba. Îmi pare rău de acel buton de Feedback şi de "Torrent Health" care mi-aş fi dorit să fie şi în versiunile precedente şi care chiar ar ajuta.
Dacă doriţi să îl încercaţi îl puteţi descărca de aici.



"Shooting Stars" by tyDi

Lansat chiar în seara "Perseidelor", noul album al lui tyDi prinde bine la public şi este printre favoritele la albumul anului, categoria trance. Intitulat "Shooting Stars", noul album este realizat în colaborare cu voci nu chiar noi în lumea trance, atât feminine cât şi masculine, printre care îi amintim pe Tania Zygar, Audrey Gallagher, Jennifer Rene sau Sarah Howells. Pe lângă trance, pe album sunt incluse şi piese ce aparţin genului dubstep şi chillout. Preferata mea este "Out In The Cold" urmată de "The Moment It Breaks" şi "The Camera Doesn't Lie, But You Do". Şi celelalte sunt la fel de bune, tyDi făcând o treabă foarte bună.
Tot în această perioadă a fost lansat şi albumul chillout al băieţilor de la Tenishia, intitulat "Frozen Roads", un album care pe mine nu m-a atras cu nimic. Probabil pentru că nu sunt fan al genului. Revenind la "Shooting Stars", ascultăm mai jos un preview al întregului album, iar dacă dorim să îl cumpărăm îl găsim pe Beatport (18 euro), iTunes (9 euro) sau ArmadaShop la preţul de 13 euro.



Numele de Perseide vine de la constelaţia Perseus, de unde par că vin aceste dâre luminoase. Însă este important să ştiţi că nu vorbim de stele căzătoare, ci de meteori care "se topesc" în atmosferă. Dacă am stabilit că denumirea de "ploaie de stele" este doar una metaforică, greşită este şi cea de "ploaie de meteori". [via]


Trailer "A Very Harold & Kumar 3D Christmas" (2011)

O nouă comedie marca New Line Cinema urmează să se lanseze cu o lună şi ceva înainte de Crăciun, în urmă cu câteva zile dezvăluindu-se trailerul oficial. "A Very Harold & Kumar 3D Christmas" continuă aventura celor doi burlaci (John Cho şi Kal Penn), pe care i-am mai întâlnit în "Escape from Guantanamo Bay" şi în "Go to White Castle", comedii lansate în 2008, respectiv în 2004. Aventura de Crăciun de anul acesta se va lansa pe marile ecrane începând cu data de 4 Noiembrie, fiind aşteptată de majoritatea cinefililor. Până atunci vedem trailerul pentru a ne face o idee despre ce ne aşteaptă.



Stăm cam prost cu fotbalul


Tocmai ce s-a terminat amicalul susţinut de România cu San Marino, scorul fiind unul "de-a râsul plânsul". Cea mai slab cotată echipă din clasamentul FIFA a primit doar un gol, şi ăla norocos, de la draga noastră echipă naţională. Dacă ne prezentăm în halul ăsta (la prestaţia sportivă mă refer) şi la calificările la mondialele din 2014 e clar. După scorul reuşit astăzi ar trebui ca România să fie penultima echipă în clasamentul FIFA şi nu pe locul 53, loc pe care suntem în prezent. Ruşine!


Trailer The Odd Life of Timothy Green (2012)

Walt Disney Pictures a lansat ieri primul trailer pentru "The Odd Life of Timothy Green", un film de familie, fantezie ce urmăreşte o poveste magică a unui cuplu proaspăt căsătorit care visează la primul lor copil şi cum işi vor întemeia familia. Povestea ia o întorsătură neaşteptată când într-o noapte furtunoasă se trezesc în casă cu Timothy, un copil pierdut. Lansarea oficială este programată pentru 15 August 2012, filmul fiind regizat de Peter Hedges.


Care este cea mai înaltă clădire din lume?

În prezent, recordul de cea mai înaltă clădire din lume îl deţine Burj Khalifa din Dubai, cu o înalţime de 828 de metri. Dar, în viitorul apropiat se va începe construcţia unei alte clădiri, Kingdom Tower, amplasată în oraşul Jeddah din Arabia Saudită. Acest viitor proiect se vrea a bate recordul celei din Dubai, înalţimea vizată fiind de peste 1000 de metri. Clădirea are trei laturi şi multiple terase laterale, de unde pot fi admirate oraşul Jeddah şi Marea Roşie. Aceasta va include un hotel, apartamente şi birouri, urmând să ocupe o suprafaţă de 500.000 de metri pătraţi.


Sursa foto: libertatea.ro


Facebook, pe lista neagră a hackerilor

Circulă de câteva zile un anunţ cum că hackerii de la Anonymous, cei vinovaţi şi pentru atacurile asupra paypal, visa sau Pentagonului, vor să dea jos site-ul de socializare Facebook pe data de 5 noiembrie. Motivul este acela că Facebook vinde informaţii agenţiilor guvernamentale şi oferă acces la reţea pentru ca acestea să poată spiona oameni din toată lumea.
Ce nu înţeleg este de ce au anunţat că îl vor sparge şi nu au făcut-o fără a da de ştire în toată lumea, şi de ce tocmai pe 5 Noiembrie? Oare le dă timp celor de la facebook să îşi întărească securitatea? Eu unul nu cred că Facebook va dispărea chiar dacă cei de la Anonymous sunt cunoscuţi ca fiind printre cei mai "deştepţi" hackeri. Rămâne de văzut pe 5 Noiembrie. Până atunci cred că vine sfârşitul lumii :))


Cum să descarci mai rapid? [Fun]

Foarte simplu. Trebuie să faci exact cum face şi tipul din filmuleţul de mai jos. Baftă!:))


Emoticoane noi pentru Yahoo Messenger 11

Odată cu lansarea versiunii finale a Yahoo Messenger 11 (întrebau unii de ce 11. pentru că e 2011 de aia) s-au adăugat 22 de emoticoane noi foarte drăgute şi mult mai animate decât cele standard. Problema este că pentru a le activa şi afişa trebuie să scrii o serie de caractere gen ||^_^":: :|| doar pentru un singur emoticon ceea ce durează o veşnicie (pentru mine. asta până mă învăţ cu ele) plus că sunt şi foarte greu de reţinut (unele dintre ele). Aveţi mai jos lista cu toate cele 22. Spor la chatuit!



cheer ~^o^~ cheer fight :(fight) fight
dizzy '@^@||| dizzy down on luck %*-{ down on luck
cook []--- cook unlucky %||:-{ unlucky
eat ^o^||3 eat gift &[] gift
give up :-(||> give up tv :(tv) tv
cold '+_+ cold studying ?@_@? studying
hot :::^^::: hot spooky :->~~ spooky
music o|^_^|o music search me '@-@ search me
vomit / puke :puke! vomit game :(game) game
sing o|\~ sing high five :-)/\:-) high five
catch o|:-) Catch exercise []==[] exercise


Genial! (8)




Noi "reguli" în învăţământ


De la an la an, mai marii Ministerului Învăţământului schimbă calendarul şcolar, regulile în învăţământ şi desfăşurarea bacalaureatului sau examenului de admitere la liceu, cum au ei chef. Mai exact, elevii din ziua de azi sunt folosiţi pe post de cobai la experimentele încercate de Funeriu şi compania.
Începând de anul viitor ministrul învăţământului a spus că se vor aplica următoarele schimbări:

  • Bacalaureatul se va da din două limbi străine şi nu doar una la alegere. Elevii vor da examen din două limbi de circulaţie internaţională, fără a preciza dacă testarea va fi orală sau în scris.
  • Uniformele vor fi obligatorii în toate şcolile şi liceele. Fără exceptii! aşa zice domn' Funeriu.
  • Gimnaziul nu va fi format doar din patru ani ci din cinci, adică din clasa a-5a până în a-9a inclusiv.

Nu ştiu cât o să ţină aceste noi schimbări însă mie mi se par fără nici un rost, făcute doar de dragul de a schimba ceva. Rămâne de văzut dacă pe viitor se va recurge la ce a fost înainte, pe vremea bătrânului Ceauşescu.


Google+ a ajuns la 25 de milioane de vizite unice

În ciuda faptului că a fost lansat la finele lunii iunie acestui an, cu mult în urma rivalilor săi, Google + avea deja peste 25 de milioane vizitatori unici la sfârșitul lunii iulie şi în fiecare zi creşte cu aproape un milion de vizitatori.
creşterea rapidă înregistrată de Google + nu înseamnă neapărat că proiectul este un succes pe termen lung. Și reţeaua MySpace a ajuns la 25 de milioane de vizitatori unici în mai puţin de doi ani, mai rapid decât Facebook sau Twitter, dar a pierdut foarte mulți în ultimul an.
Google+ a fost lansat experimental pe 28 iunie şi nu este accesibil decât cu invitaţie.


Voyo.ro, un site pay-per-view 100% românesc


Divizia de internet a Pro TV a lansat astazi Voyo.ro, cel mai nou site cu continut video premium, unde utilizatorii vor putea sa vada filme, seriale si show-uri TV in exclusivitate. Astfel, pe Voyo.ro vor fi disponibile cele mai tari si mai actuale filme si seriale, show-uri TV, transmisii live ale unor evenimente importante, productii originale marca Pro TV si Acasa, dar si productii ale celor mai mari case internationale de productie.
Continutul Voyo.ro va fi disponibil atat gratis, dupa log in, cat si contra cost, la un pret prietenos, si va oferi o calitate inalta, multe noutati, materiale exclusive, legale si usor de accesat.
La prima vedere site-ul este destul de mişto, seamănă cu dolcetv.ro al celor de la Romtelecom, însă se vrea a fi unul mai bun, cu producţii mai renumite şi preţuri mai accesibile. Ar fi foarte interesant dacă ar oferi înregistrările emisiunilor tv la majoritatea posturilor din ţară, gratuit (de preferabil) sau contra cost. Deocamdată e la început şi oferă doar "Romania, te iubesc" şi "Dupa 20 de ani". O să vedem pe parcurs cum decurg lucrurile.


Genial! (7)




Romanian Music Awards 2011

Mai sunt câteva săptămâni până la unul din cele mai aşteptate evenimente ale anului în România, şi anume Romanian Music Awards. Ediţia de anul ăsta, a noua, se va desfăşura la Braşov, pe 16 Septembrie, gazda evenimentului fiind Puya (iar il huiduie lumea) şi încă o vedeta ce trebuie anunţată.
Începând de astăzi, s-a dat startul la votare, iubitorii de muzica dance, pop şi hip-hop din Romania avand posibilitatea să îşi voteze favoriţii accesând pagina aceasta.
Anul trecut, cele mai multe premii le-a strâns.. Inna.


No more Harry Potter

A fost, este şi va fi una dintre cele mai profitabile francize din lumea cinematografică. Seria s-a încheiat cu un mare succes, cea de-a doua parte a "Talismanele morţii" obţinând încasări de peste un miliard de dolari la nivel global. Aşadar, călătoria în lumea magiei a lui Harry Potter a luat sfârşit, întreaga serie fiind considerată cea mai de succes a tuturor timpurilor.

  • Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)
  • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
  • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
  • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
  • Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
  • Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
  • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
  • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)