Muzica de azi. (30 Iunie 2011)


Perle de la Bacalaureat 2011


Si asa ca examenul de Bacalaureat de anul acesta este pe cale sa se incheie, am preluat de pe libertatea.ro cateva perle scrise de elevii romani, la proba de limba si literatura romana.

  • Idealul meu în viață este persoana mea, adică cea din oglindă.
  • La un moment dat apare o scrisoare care începuse să facă mare vâlvă prin oraş. Acea scrisoare avea ceva important, scrisă de Zoe către amantul ei. Dar pe parcursul operei mai apare o scrisoare care era în domeniul politicii. În acea perioadă erau alegerile şi acolo scria cine va câştiga alegerile.
  • Marin Sorescu foloseşte un limbaj sadic.
  • Zoe este o femeie fiţoasă, care se crede cu mult deasupra societăţii.
  • Numele lui Goe vine de la oaie. (WTF??!!)
  • În momentul în care a fost să aleagă meseria pe care trebuia să o practice, el şi-a ales croitor, chiar dacă familia i-a spus că nu e bun la aşa ceva. Acum regretă că nu a luat exemplul vecinului, care s-a făcut zidar.
  • Cele două motive literare sunt despărţirea şi greaţa.
  • Genul epic este când apare necrologul. (WTF?! 2)
  • Zoe este surprinsă de Trahanache cu Tipatescu în bucatarie.
  • Enumeratia 'munca, talent,onoare' semnifică o enumeraţie de cuvinte pentru că autorul enumara mai multe cuvinte unul după altul. (WTF?! 3)
  • Autorul vrea să scoată în reliefare că nu mor decât oameni, iar restul sunt zadarnici.
Si la final, ca bonus:
Un elev care nu prea învățase pentru examen a menționat în lucrare acest lucru, adăugând că speră ca Dumnezeu să le lumineze mințile profesorilor pentru ca aceștia să le dea notă de trecere. Mai mult, la finalul lucrării, elevul a scris rugăciunea ”Cuvine-se cu adevărat“.


A fost inaugurat cel mai lung pod din lume

Podul, a carui constructie a durat cinci ani, are 42 de kilometri - cu opt mai mult decât Eurotunelul care leagă Marea Britanie de Franţa - şi face legătura între două mari centre urbane din estul Chinei, separate de un golf.
Costurile de construcţie pentru acest pod, care are şase benzi şi este susţinut de 5.200 de piloni, se ridică la peste şase miliarde de euro.

Ne-au luat chinezii si la asta. Nu se putea sa nu-si bage ei nasul chiar peste tot?



PS. Urata limba mai au, dom'le!


Tu stii ce inseamna rododendron?


Google are o fata noua

In urma cu cateva zile, motorul de cautare cel mai utilizat de catre internauti si-a tras un nou design, ceva mai dragut decat precedentul. Ce este nou fata de vechiul design? Din ce am observat eu, e schimbata bara de navigatie (sus), meniul din stanga, butonul de cautare (probabil cea mai reusita schimbare) si adaugarea unui buton de recomandare. Ce nu'mi place? Meniul din stanga. Parca e trantit prea in sictir acolo. Oricum e bine ca se mai gandesc sa mai schimbe cate ceva. Asteptam urmatoarea actualizare:)


Cel mai tare eveniment de pe facebook

Ati observat cu totii ca in ultimul timp facebook-ul abunda de evenimente care mai de care mai tampite si fara nici un sens, gen: "Am luat BAC-ul", "Incepe Vacanta", "Ma duc in ma'sa". Azi am dat de unul foarte inteligent si destul de amuzant. Merita sa fie cel mai tare eveniment de pe facebook si sa participam cu totii. Aveti un screen mai jos..


Muzica de azi. (28 Iunie 2011)


iPhone 5 in toamna anului 2011?


Se zvoneste ca undeva prin toamna acestui an se va lansa o noua versiune a celebrului gadget de la Apple, iPhone. Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze despre noua versiune despre care se stie ca va avea suport pentru noul sistem de operare iOS 5. Oare sa fie vorba despre iPhone 5?
Aparatul care va fi lansat în luna septembrie, va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2, şi cu o cameră de 8 megapixeli, faţă de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, citează Boomerang.
Nu suna rau insa ma intreb care va fi pretul de start. Posibil va concura cu cel al noului iPad 2 care pleaca de la 2000 de lei si ajunge undeva pe la 3500. By the way, nu ma vad prea curand punand mana pe vreun iPhone din asta tinand cont ca si vechiul iPhone 3 e destul de scump.

Sursa foto: cnet.com


Ce vremuri! Pana si cainii stau la coada.


Traiasca Romania, tara tuturor posibilitatilor!

Urat ce se intampla in tara noastra odata cu caderea comunismului. Chiar daca se spune ca atunci nu era bine deloc, in ultimul timp romanii spera sa se revina la regimul comunist si la situatia de atunci. Bine, nici chiar ca atunci dar pe aproape.
Unde vroiam sa ajung? Doua din cele mai renumite firme de stat (cred) din tara isi bat joc de noi si ii doare in paispe de problemele noastre.

  • Prima, E.On Moldova. Pana de curent timp de 26 de ore. Nu au vrut sa raspunda la apelurile telefonice nici in ruptul capului. Macar sa stie omu daca mai asteapta si sta ca bou de se holbeaza la bec sau isi baga ceva in serviciile lor si isi vede de treaba.
  • A doua, CFR. Acelasi loc pe bilet, pentru 3 persoane diferite. Nu mai zic, ca romanasii nostri mai sunt si prost crescuti si batuti cu p*la in cap, ca deh.. ei nu "pricepe" ca si persoana care ocupase locul avea acelasi numar. In fine..

Deocamdata e bine.. Cine stie ce vremuri ne asteapta..


Test chinezesc


Daca nu intelegeti ce scrie, alungiti-va ochii ca si chinezii. Rezultatul?

Genial, asa-i?


Truck & Trailers - cel mai prost joc cu camioane


Ultimul release al celor de la SCS Company (unii din preferatii mei producatori de jocuri) este intitulat "Trucks & Trailers" si a fost lansat pe 17 luna aceasta. Jocul este varza. Tot ce trebuie sa faci e sa parchezi tiruri. Plus ca misiunile sunt exagerat de complexe si grele, timpul avut la dispozitie fiind unul foarte mic.
L-am jucat 15 minute dupa care i-am dat un delete de n-au vazut aia de la SCS in viata lor asa ceva. Ma asteptam sa fie un joc la fel ca precedentele, in care sa duci remorci dintr-o parte in alta a hartii, dar..
Astept Euro Truck Simulator 2. Nu se stie data de lansare insa cel mai important este ca SCS a cumparat licenta la majoritatea camioanelor din Europa, gen: Man, Volvo sau Iveco.

Nota mea pentru Trucks & Trailers: 2

Voi reveni cu un nou articol dupa ce joc putin nou lansatul F.E.A.R 3. See Ya!


Cele mai asteptate sequeluri din 2011

Am folosit in titlu cuvantul in engleza "sequel" pentru ca mie unu mi se pare ca suna mai bine decat "Cele mai asteptate continuari din 2011", right? Ok, probabil v-ati prins despre ce este vorba. Vom vorbi de cele mai bune continuari ale unor filme care au spart recordul de castiguri incasate, care ne-au lasat cu gura cascata si care au uimit prin efectele speciale prezente din ce in ce mai frecvent.


  • Incep cu partea a-8a din franciza Harry Potter, fiind de fapt partea a doua a partii a saptea:)) Da stiu, v-am zapacit. Este vorba despre Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, regizat de catre David Yates si fiind lansat luna viitoare, pe 15 Iulie. Seria Harry Potter cica este cea mai de succes serie, strangand de la primul film si pana in prezent, aproximativ 6 bilioane de dolari, adicatele 6 miliarde de dolari. 


Ce e frumos si la maimute le place


Adio fumatului in locurile publice!

Se pare ca senatorii adopta si legi ceva mai omenesti si mai importante, in urma cu vreo doua saptamani propunandu-se ca fumatul sa fie interzis in cluburi si in malluri. De ce in mall? Acolo sunt locuri special amenajate care nu au nici cea mai mica legatura cu restul cladirii, plus ca tehnologia prezenta in spatiile din malluri este destul de avansata.
Totusi, fumatul este interzis complet in spatiile inchise, dar pe terase va putea fi in continuare permis atat timp cat spatiul este delimitat de un perete. Ideea e buna, nu stiu daca se va respecta si daca va fi folositoare insa amenda pentru incalcarea acestei legi este de 300 de lei.
Propunerea urmeaza sa fie discutata in toamna. Pana atunci ne permitem sa fumam oriunde (aproape).


Modele de subiecte Bacalaureat 2011

Ca tot suntem in miezul desfasurarii examenelor de admitere la liceu cat si a Bacalaureatului, nu puteam sa nu public cateva modele de subiecte. Da, admiterea la liceu a trecut, insa de acum vine greul, Bacalaureatul fiind cunoscut ca o proba foarte importanta din viata unui om. Asadar, mai jos aveti posibilitatea sa descarcati cateva modele de subiecte oferite de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Rezultate Admitere Liceu 2011


Update 2!
Se pare ca anul acesta afisarea rezultatelor se va realiza cu ceva probleme, pana in prezent fiind afisate rezultatele doar pentru judetele: Arad, Bihor, Dolj, Olt, Satu Mare si Salaj.

In jurul orei 11 au fost afisate rezultatele examenului de admitere la liceu, sesiunea vara 2011. Rezultatele au fost afisate la unitatile scolare in care s-au desfasurat probele, urmand ca in scurt timp acestea sa fie urcate si online.
De indata ce vor fi disponibile le veti gasi si aici.

Update!
Rezultatele le veti gasi pe pagina aceasta imediat ce vor fi publicate.


Sursa foto: ziare.com


Back again.

Am revenit online cu un design nu tocmai nou, cateva zeci de articole care nu isi aveau rostul, sterse si cu noi idei de alte articole pe care voi incerca sa le acopar pe viitor.


Ziua Nationala a Fructelor 2011 - Iasi


Daca saptamana trecuta sarbatoarea Zilei Nationale a Fructelor a electrizat Piata Unirii din Timisoara, in acest weekend caravana Granini ajunge in Iasi, la Palatul Culturii. Multe fructe, sucuri, jocuri, concursuri si muzica de cea mai buna calitate sunt ingredientele cocktailului de distractie cu care vei fi intampinat la Ziua nationala a fructelor.
Dupa ce vara trecuta ai “savurat” cluburile pe ritmuri de Lick Shot, acum Sunrise INC vor canta in premiera in Iasi noul lor single, Yanna, Liviu Hodor & Tara vor continua party-ul cu cateva dintre hiturile pe care le iubesti, Keo este Liber sa iti ofere un super-recital live, iar Smiley va incheia seara de sambata cu un concert pe care nu ai voie sa il ratezi.
Energizeaza-te cu un pahar de suc Granini pentru ca duminica distractia continua cu Dancing Show! Vrei sa inveti sa dansezi dar ai vrea sa fii si la un concert? Perfect. De la ora 20.00 Andreea Balan si echipa sa numeroasa vor face show cu dansuri precum salsa, rock&roll, country, tiganesc si multe altele. Cu aceasta ocazie, cantareata-dansatoare va interpreta cele mai tari hit-uri din cariera sa si vei avea ocazia sa asculti in premiera in orasul tau Like A Bunny, cel mai recent single al Andreei.
Seara de duminica va fi incheiata cu un concert de zile mari: Directia 5, live, pe scena Zilei nationale a fructelor.
Agenda urmatoarelor concerte Granini:
  • Iasi - Palatul Culturii - 4-5 Iunie
  • Brasov – Piata Sfatului - 11-12 Iunie
  • Bucuresti – 18-19 Iunie
Sursa: suneteverzi.ro