Util | Don't Sleep v1.31

De fiecare data cand lasati calculatorul deschis, acesta intra in modul de hibernare sau sleep mode pentru a salva din energie electrica. In caz ca doriti ca acest lucru sa nu se intample, in plus putand sa preveniti si inchiderea, restartul sau standby-ul calculatorului, va recomand un programel extrem de simplu de utilizat. Numele lui este Don't Sleep, un soft ce va previne si opreste ca aceste lucruri de mai sus sa se intample.

Poti seta manual optiunile ce trebuie sa fie dezactivate prin intermediul acestui soft. Programul dispune si de un cronometru care permite sa va controlati timpul in care acest soft sa isi faca treaba. Don't Sleep nu necesita instalare, fiind un executabil ce poate fi deschis de oriunde de pe calculator, putand fi pus pe un dispozitiv USB, mai exact fiind un program portabil.
Asadar, acest program acopera urmatoarele actiuni: Standby, Hybrid-Standby, Hibernation, Shutdown, Log-off, Screensaver, Turn off monitor, Restart.



Util | Cum sa copiezi la examen

In imaginea de mai jos va este explicat pas cu pas ce trebuie sa faceti si de ce aveti nevoie pentru a copia la examen. Asadar, nu mai este nevoie de nici o adaugare.
Partea proasta este ca nu poti copia foarte mult, doar un mic rezumat, o mica idee. Bafta!

Click pe imagine pentru o claritate mai buna!


Bucecea, "orasul" fantoma

In timp ce in Botosani se desfasura spectacolul anual dedicat zilelor orasului, in Bucecea nu era pic de lumina. Oare s-a folosit asa de multa energie electrica pentru desfasurarea spectacolelor din Botosani incat prefectura sa ceara primarului din Bucecea sa opreasca iluminatul public? Nu prea cred. Pur si simplu ti-e frica sa mergi pe strada. Ba mai mult daca mergi spre casa in jurul orei 23, ai ocazia sa te ratacesti in bezna din mijlocul orasului, la acea ora nici locatarii blocurilor din jur nu au aprins nici un dispozitiv pentru iluminat.
Am simtit asta pe propria piele. Eu stiam ca lumina este oprita in jurul orei 22 si se redeschide pe la 5-6 dimineata, insa nu ma asteptam ca sa nu fie deloc. Asa ca, 2 zile la rand am mers spre casa cu lumina de la telefon, care si ala isi cam dadea demisia, ca na, si el foloseste tot energie electrica.

Iata ca si asta este posibil. Intr-un "oras" fara locuri de munca, cu locuitori ce nu ating nici media pentru comuna, insa cu taxe pentru un oras, nu avem parte nici macar de iluminare public. Asadar, va sfatuiesc ca sa aveti la voi o sursa de lumina in caz ca treceti prin celebrul oras Bucecea.

PS. Imi pare rau ca nu am facut niste poze, dar dupa cum am zis mai sus, telefonul nu mai avea baterie si camera nu ma lasa sa folosesc flash-ul. Deci no flash, no picture!


Util | Cauta si repara registrii cu probleme

Registrii sunt cele mai importante setari in Windows si de aceea cand facem cateva schimbari, este recomandat sa facem un backup al acestora. RT Scan Tool este o aplicatie gratuita ce ne permite sa scanam si sa reparam orice tip de registrii. Avantajul folosirii acestui soft este ca ne ofera posibilitatea sa cautam registrii dupa niste cuvinte cheie (taguri, keywords) apoi putand sa ii stergem sau sa ii reparam.


Inainte sa reparati sau sa stergeti anumiti registrii, va recomand sa faceti un backup deoarece nu se stie ce se poate intampla dupa stergerea unui registru.


Film | Kick-Ass (2010)

Regizor:
Matthew Vaughn
Scenaristi:
Mark Millar,
Matthew Vaughn,
Jane Goldman
Genul:
Drama / Comedie / Actiune
Lansare:
16 Aprilie 2010
Durata:
117 minute
Distributie:
Nicolas Cage
Mark Strong
Chloe Moretz


Acest film este o adaptare a violentelor benzi desenate create de Mark Miller, despre oameni obisnuiti care vor sa fie super-eroi. Regizat de Matthew Vaughn, Kick-Ass spune povestea unui adolescent care, intr-o zi aleatorie si pe nepusa masa, iese din casa, cu o masca pe fata si o bata de baseball in mana, si se pune pe ciomagit criminalitatea, chiar daca nu are absolut nicio putere supraumana. Nu lipseste din acest film cu super-eroi mai putin obisnuit nici romanta dintre justitiarul nostru si o pustioaica in pericol. Filmul ne mai prezinta un fost politist atat de "inciudat" pe imperiul interlop al drogurilor, incat isi antreneaza fiica pentru a fi la randul ei un justitiar perfect....
Sursa: cinemarx.ro


Recomand acest film datorita povestii nemaintalnite in filme, plus comedia care este prezenta in timpul desfasurarii acestuia. Este un film foarte bun si merita vazut. Nota mea: 8.5


Greva generala in invatamant

Maine, 22 Aprilie 2010, cadrele didactice din toata tara vor intra in greva generala. Asadar, examenul de bacalaureat va fi boicotat, elevii ce au fost programati maine pentru a sustine proba de evaluare a competentelor digitale fiind cei mai afectati. Probabil se va recurge la reprogramarea examenului.

O veste si mai proasta este aceea ca profesorii cred ca: "Vor fi probleme şi la proba de bacalaureat din 31 mai. Există şanse ca sfârşitul lunii mai să ne găsească în grevă generală." Totusi mai este pana atunci. Poate se va ajunge la o intelegere intre Ministerul Educatiei si FSLI. Asadar sa ne bucuram de ziua libera de maine. Practic, maine va fi un 1 Mai (anul acesta pica sambata) al elevilor.


Joc | Silent Hunter 5

Silent Hunter 5 marcheaza recenta intrare intr-o lunga linie al simulatoarelor de submarine din al doilea razboi mondial, cunoscute pe PC pentru realism, atentia la detalii si actiunea tensionata. Acest ultim titlu din seria Silent Hunter a fost lansat pe 5 Martie 2010 in Europa si Statele Unite. Este un joc de tip simulator dezvoltat si distribuit de Ubisoft.
Jocul va face responsabilul unui submarin german prin Oceanul Atlantic, bagand frica in marinele aliate si facand un "mormant apos" langa Titanic. Pentru prima data, jucatorii vor lua parte la actiune intr-un mod firs person, mod nemaintalnit la celelalte titluri din serie.

Am uitat sa va spun ca de acest joc s-a ocupat Ubisoft Romania. In sfarsit apare si Romania in industria jocurilor video. Pacat ca, Ubisoft nu mentioneaza in ce tara a fost facut jocul, asadar, majoritatea player-ilor vor spune ca acest titlu a fost dezvoltat de catre Ubisoft si atat. Pacat!

Trecem la Silent Hunter 5 si va ofer cerintele de sistem urmate de un gameplay. Bafta la jucat, asta in caz ca va cumparati jocul, desi 0.5% din cei ce vor citi acest articol ori l-au jucat deja (tot de pe net luat), ori il vor descarca pe viitor, bineinteles piratat.

Cerinte minime de sistem:

* Windows XP (SP3), Vista (SP2) sau Windows 7
* Intel Core 2 Duo E4400 / AMD Athlon 64 X2 4000+
* RAM: 1 GB (WinXP), 2 GB (Vista, Win7)
* Placa video: 256 MB DirectX 9.0c-Compatibil
* Placa sunet: DirectX 9.0c-Compatibil
* Spatiu pe disc: 8 GB



Ascunde foldere fara nici un soft

Probabil multi dintre voi aveti un folder care contine fisiere mai personale, mai secrete si vreti sa il ascundeti. Exista diferite softuri care va ofera posibilitatea sa faceti acest lucru, insa trabelsyblog.tk va ofera o metoda extrem de simpla care nu necesita instalarea a nici unui program. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos:

1. Sa zicem ca dorim sa ascundem folderul 'Test' aflat in directorul E:\ al hardului nostru. Mergem la Start->Run->tastam cmd->apoi apasam tasta enter.
2. Scriem dupa ce este deja acolo directorul in care se afla folderul. Aici E:\

3.Dupa ce s-a schimbat directorul trebuie sa tastam urmatoarea combinatie: attrib +h +s +r Test. Ar trebui sa arate cam asa: E:\attrib +h +s +r Test



4. Dupa ce am facut acest lucru, folderul este ascuns. Daca dorim sa fie din nou vizibil tastam attrib -h -s -r Test. Aici: E:\attrib -h -s -r Test.

In caz ca am uitat numele folderului vom tasta tot in cadrul directorului E:\> dir/a. Dupa executarea acestei comenzi se vor lista toate folderele aflate in directorul E.
Asta este tot. Sper ca v-a fost de folos.


Extrage sunetul din video

In cadrul acestui articol vom invata o metoda foarte simpla pentru a extrage sunetul din video. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o aplicatie pe care o vom descarca de aici. Aceasta aplicatie va permite, dupa cum am spus mai sus, sa extrageti sunetul din video, apoi convertindu-l automat in fisiere populare la alegere. Pentru a extrage sunetul, trebuia doar sa luati fisierul prin metoda drag&drop si sa il duceti in fereastra principala, urmatorul lucru ce se va intampla fiind deschiderea automata a unei ferestre noi care va arata formatul fisierului care urmeaza sa fie convertit, precum si alte setari legate de conversie. In cazul in care calitatea audio este slaba, aveti posibilitatea sa mariti rata de transfer.

Softul suporta o gama foarte variata de formate atat video cat si audio:
Video: AVI, DivX, XviD, MPEG, MPG, WMV, ASF, MOV, QT, FLV, SWF, MP4, M4V, 3GP, 3G2, RM, RMVB, MKV, VOB, VCD DAT, OGM, AMV, etc.
Audio: WAV, MP3, AC3, AAC, M4A, MPC, MPA, MP2, WMA, FLAC, SHN, APE, OGG, WV, AMR, MP3, AAC, AC3, WMA, FLAC, OGG Vorbis, OGG FLAC, etc.
Cam asta este tot. Nu pot sa mai zic nimic decat.. Bafta!


Videoclip| David Deejay feat Dony - Temptation

Cel mai nou single al baietilor David si Dony va beneficia incepand de astazi si de un videoclip pe masura. Piesa 'Temptation' se numara printre cele mai bune release-uri ale baietilor, fiind prezenta acu' cateva saptamani/luni in fruntea topurilor de la multe radio-uri.
Videoclipul este destul de reusit, povestea acestuia fiind una de dragoste cu efecte halucinante. Videoclipul a fost filmat la studiourile Atlantis din Bucuresti, in regia lui Dragos Buliga. Acest videoclip si-a facut debutul pe site-ul MTV.ro, acolo unde mai gasiti o gama variata de stiri din muzica. Videoclipul il puteti viziona mai jos. Vizionare placuta!



Tot zilele astea, a fost lansat si un teaser al unui nou single marca Residence Deejays si Frissco, piesa intitulata Lovely Smile. Seamana foarte mult cu Sexy Love dar este destul de bun. Si acest teaser il puteti asculta aici.




Zilele orasului Botosani 2010

Editia de anul acesta a Zilelor orasului Botosani va fi una la fel de buna, poate si mai buna decat editiile precedente. Evenimentul se va desfasura pe durata a 2 zile, locul desfasurarii acestuia fiind Pietonalul Unirii. Asadar, vineri 23 Aprilie 2010 se va tine o slujba religioasa oficiata la Biserica Sf. Gheorghe, slujba la care a fost invitat si IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La sfarsitul acestei slujbe, participantii vor primi bucate traditionale. Ziua se va incheia cu un concert marca Bad Boys Blue si Directia 5, la sfarsitul caruia va fi un foc de artificii, locul de lansare fiind Palatul Administrativ.
A doua zi va concerta trupa locala Publik, ca apoi sa urce pe scena Zdob si Zdub.
Exista posibilitatea ca evenimentul sa se intinda pe 3 zile, ultima zi concertand baietii de la Fara Zahar. Se va intampla asta doar daca, dupa cum declara si viceprimarul Ghiorghita: "În funcţie de banii pe care-i vom primi în următoarele două–trei zile, vom stabili dacă organizăm sau nu spectacol şi pe 25 aprilie”
Asadar, botosaneni pregatiti-va de sarbatoare!


Programul complet al evenimentului oferit de botosanilife.ro

JOI 22 APRILIE

Ora 18.00 – Biserica “Sf.Ghoerghe” – Primirea Sf. Moaste ale Sfintilor Epictet si Astion, aduse de la Manastirea “Sfanta Treime” Stiubieni urmata de slujba Vecernei si a Litiei.

VINERI 23 APRILIE

Ora 9.00 – Biserica Sf Gheorghe – Oficierea Sf. Liturghii. A fost invitat Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Vor fi prezente autoritatile publice si locale
Ora 9.00 – “Ziua Bibliotecarului” – Simpozion dedicat Zilei Internationale a Bibliotecarului, Cartii si Dreptului de autor – Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu
Ora 10.00 – “Bursa locurilor de munca” organizata de AJOFM – Holul A- Casa de Cultura a Sindicatelor ;
Ora 11.00 – “Traistuta cu povesti” – Teatrul Vasilache – Parcul Mihai Eminescu
Ora 13.30 – Pietonalul Unirii – Deschiderea Târgului Naţional al Meşterilor Populari;
Ora 14.00 – Expozitie de etnografie – Reprezentarea antropomorfa pe ţesăturile de interior din Moldova – Galeriile de Arta Stefan Luchian
Ora 15.00 – Parcul Mihai Eminescu – Concurs de biciclete Cupa DHS rezervata elevilor V-VIII
Ora 17.00 – Tearul Mihai Eminescu – Spectacol al formatiilor corale ale seminarului Teologic Sf Gheroghe Botosani Rasarita primavara ( intrare libera)
Ora 18.00 – Piesa de teatru “Cafeaua domnului ministru” – Sala Teatrului Mihai Eminescu (intrare libera)
Ora 18.00 – Piesa de teatru “O zi din viata lui Robinson Crusoe” – Sala Teatrului Vasilache (intrare libera)
Ora 18.30 – Seara de opera si opereta – Filarmonica Botosani – Sala Casei Sindicatelor din Botosani; (intrare libera)

Ora 19.00 – Concert: Trupe locale, Directia 5, Bad Boys Blue
Foc de atificii la sfarsitul spectacolelor

SAMBATA 24 APRILIE

Ora 10.00 – Concursul de dans “Impreuna pentru viitor” – Casa de Cultura a Sindicatelor
Ora 10.00 – 13.00 – Sala Polivalenta – Tennis de masa (Gratuit)
Ora 14.00 – Formatia CLASS – dans modern ( Palatul Copiilor)
Ora 17.00 – Pietonalul Unirii – Clubul Sportiv Dao – Demonstratie de Arte Martiale;

Ora 19.00 – Concert: Trupe Locale, Publika, ZDOB Si ZDUB

Duminica 25 APRILIE

Ora 10.00 – Expozitie Fotodocumentara – Botosani in carti, documente si imagini in Sala Polivalenta a Muzeului Judetean de Istorie Botosani;

Ora 10.00 – 13.00 – Sala Polivalenta – Tennis de masa (Gratuit)


Despre..

Am revenit pe cont propriu, dupa ce am scris cateva luni pe teoblog.net. Poate ati observat sau nu, trabelsy.blogspot.com (trabelsy.tk) a fost inchis in acest timp. Acum a venit vremea sa o iau de la capat. Asadar am sters tot continutul blogului, am schimbat tema si cel mai important lucru pe care il voi face si sper sa se mentina, vor fi categoriile in care va fi incadrat acest blog. Ma voi axa cel mai mult pe tot ce tine de IT, apoi alte subiecte prezente in cadrul acestui blog vor fi jocurile, filmele, muzica. Si nu in ultimul rand, pareri personale sau nu, despre anumite subiecte intens discutate pe piata autohtona. Sper ca de aceasta data sa ma tin de treaba.
Multumesc!